keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Ylimääräinen 1,5 tunnin rästi

Keskiviikkoiltana järjestettiin tallin puolesta korvaava tunti aiemmin keväällä perutun tilalle. Lupaili päiväksi myrskyä ja kovasti tallilla tuulikin. Väliaidat pysyivät kuitenkin pystyssä ja myräkkä rupesi laantumaan kun päästiin ratsaille. Lämmintä ehkä +12°C ja aurinkoista.

Lida oli valmiiksi hommissa, taas säädettiin satulan ja martingaalien kanssa. Alkuverkassa taas taisin vähän humputella. Oikeassa kierroksessa kaulan suoruudesta piti huolehtia, samoin muistaa itse kääntyä menosuuntaan. Laukassa tehtiin spurtteja ja voltteja. Lähti jalasta kivasti eteen mutta saattoi silti pudotella raville. Eikä saanut antaa jäädä makoilemaan vasemmalle ohjalle.

Verkkahypyt tultiin ympyrällä kahdella kavaletilla kaikki 3 ratsukkoa kerrallaan. Ei keilattu mutta pompittiin välillä puolin askelin. Alkuun hyppäsin itse liikaa mukaan. Muutamat väärät laukat.

Sitten tultiin matalaa linjaa ravisiirtymällä. Aika löysästi nousi laukat takaisin. Treenasin tätä myös muualla ja parannettiin kelvolliseksi. Toki väärät laukat jäi yhä.

Tämän jälkeen hypeltiin rataa. Ensin kaksi kierrosta: pysty, trippeliltä keltaiselle pystylle (5 askelta) ja lankulta vedelle (5 askelta). Sitten jätettiin jälkimmäinen linja pois ja hypättiin laine ja talo. Lopuksi vielä talolta n. 7 - 8 askeleen päässä aiempi keltainen pysty ja loppuun muurilaatikot. Meillä oli aika vaihtelevaa. Pääosin yhden pudotuksen kierroksia. Loppuun vähän useampia. Meille hankalaa oli tulla trippelille suoraan. En itse edes tajunnut että tamma vietti oikeaan hypyssä. Linja tultiin kamalalla mutkalla. Ope rupesi vaatimaan tammalta parempaa jalkojen nostelua ja pudotuksista käskettiin aina eteen. Hankalaa tämä oli muutenkin sillä Lida ei liikkunut jalasta eteen. Raipasta kiihdytti pitkäksi. Vaikeaa!

Lopuksi saatiin sakkoina vielä linja trippeliltä pystylle. Nyt komensin vielä esteen edessä ja Lida pomppasi kaukaa. 5 askelta meinasi käydä ahtaaksi vaikka kiemurrettiin ja mentiin hipoen pystystä yli. Molemmat kuitenkin pysyivät ylhäällä. Ope kehui meidän parhaaksi suoritukseksi tällä linjalla. Olisin antanut kutosen, ope sanoi että ainakin 7+.

Tunnin jälkeen väittivät että hypättiin metrisiä. En minä huomannut. Kuulemma ainakin trippeli ja joku muu oli metrissä. Luulin n. 85 - 90 senttisiksi. Näyttivät pieniltä. Mainiota!

Loppuraveissa Lida liikkui ihanan lennokkaasti itseään käyttäen. Saisipa saman siihen laukkaankin!

Ongelmia:
ei mennyt jalasta eteen
pudotteli raville
nosti laukat löysästi
pudotuksia

Parannusta:
ei tuijotellut erikoisesteitä
ei juuri säikkynyt mitään (pientä tuijottelua) vaikka tuuli
metriset tuntui pieniltä
loppuravi oli makea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora