perjantai 10. kesäkuuta 2016

Hyvän tuntuinen rata muutamalla puomilla

Perjantaina oli taas vapaapäivän paikka kun Riders Innillä oli estekisat. Alunperin piti saada mennä 70 ja 80 mutta Lidan toinen kuski pääsi lopulta mukaan ja mentiin molemmat 80. Aamuksi osui kuskinakki ja vedin Lidan ja Nupun kisapaikalle. Lida käyttäytyi hyvin sekä kotona että kisoissa. Pahimmillaan vain pientä hyörimistä. Lastautui kerrasta kuten yleensäkin.

Oltiin kisapaikalla muka hyvissä ajoin vaikka lähdettiinkin oman aikataulun mukaan myöhässä. Silti maksamiseen, radan opetteluun ja kävelyyn, omaan varusteiden vaihtoon, hevosten purkamiseen ja varustamiseen sekä yleiseen haahuiluun meni niin paljon aikaa että lopulta kun päästiin Lidan kanssa kentän nurkalle niin ennen omaa suoritusta oli enää 9 ratsukkoa.

Aika kipinkapin ratsaille ja verkkaan. Käynnissä Lida oli jopa aika hyvä. Ravissa oli taas kiinni vasemmassa ohjassa enkä saanut ihan hyväksi. Ope käski saada nopeaksi jalalle. Energiatasot oli aika hyvät ja liikkui jalasta eteen. Laukassa tein vähän temponmuutoksia ja otin muutamia spurtteja sen mukaan miten mahtui. Porukkaa maneesissa oli aika runsaasti ja kun ratsukoita meni molemmissa kierroksissa kaikissa askellajeissa sekä hyppäsi keskellä niin piti olla skarppina. Yllättävän hyvin meni. Isompi laukka irtosi hyvin ja raippaankin reagoi hyvin. Eikä juuri tuijotellut mitään, hyvin lievästi toista päätyovea.

Hypyt otettiin open valvonnassa. Tasaista rytmiä ja hyvää kaarrelaukkaa kaipasi ope. Sekä ratsua kunnolla vasemman (ulko-)ohjan tuntumalle. Itse olin vähän sukellustuulella mutta Lida hyppäsi ihan ok. Odota estettä oli käsky. Ristikko kolmesti, pysty kahdesti pienempänä. Hetken kävely. Sitten pysty ja okseri. Ei taipunut käännös suoraan okserille. Siihen myös ihan ok. Nimeäni kuuluteltiin jo valmistautuviin ja sekoitin pasmani. Saatiin kaksi sakkohyppyä okserille ja ainakin kopsautettiin molemmilla. Eikä sinne pihalle lopulta ollut mikään kiire.

Kun menin radalle niin kaksi aiempaa oli paikalla, toinen suoritti, toinen valmistautui. Ehdin hyvin kiertää kentän ympäri molempiin suuntiin. Hyvin lievää tuijottelua.

Rata oli onneksi suht helppo muistaa. Eiliset kääntötreenit tuli käyttöön. Alkulaukka tuntui sen verran kallistuneelta että päädyin tekemään vielä voltin alle. Tosiaan ratsastin koko radan. Muutama väärä laukka taisi olla mutta nyt päätin etten välitä niistä. Energia oli yhä hyvä ja vastasi hyvin apuihini. Muistin tehdä puolipidätteet ennen esteitä sekä aktivoida pohkeilla. Nelosen jälkeen Lidalla oli taas ajatus vasemmalle kuten edellisissäkin kisoissa, kaarrettiin silti oikealle. 6 ensimmäistä pysyi ylhäällä. Seiskalle tultiin vähän hutiloivalla tiellä eikä ihan suorana. Vähän löysä hyppy pohjasta ja etujalkapudotus. Enkä muistanut raipata esteen jälkeen. Kasi tuli tosi äkkiä perään eikä tilanne ollut parantunut. Sekin alas etusilla. 8 vp ekalta vaiheelta. "Special"-arvostelun takia saatiin silti hypätä myös toinen vaihe. Kasin jälkeen tajusin aktivoida tammaa. Ysi puhtaasti, tiukka kaarre sarjalle taisi tulla väärässä laukassa mutta kääntyi yllättävän hyvin. Vikalle linjalle taisi päästä vähän pitkäksi ja jäi vähän kädelle, pudotettiin myös este 12. Molemmat sarjat niille kuuluvilla askelmäärillä (1 ja 2).

Tuntui tosi hyvältä ja kolmesta puomista huolimatta olin tyytyväinen. Kerrankin tehtiin sangen tasainen rata, joka näyttää videollakin omaan silmään ihan mukavalta. Toisen kuskinsa kanssa Lida teki sangen samankaltaisen ykkösvaiheen ollen muutamaa sadasosasekuntia nopeampi ja kiilasi tuloksissa juuri meidän eteen. Yhteensä 4 puomia tältä radalta.

Lidalle isot plussat taas loistavasta kisakäyttäytymisestä. Ihanan vaivatonta!

Meidän ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora