keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Maastoesteitä Lidalla!

Haaveilin Uotilassa pitkään ja hartaasti että hypättäisiin takapihan renkaita. Aina oli liian märkää tai liian huono pohja. Vaan maanantaina ope lupaili että voitaisiin hypellä aitojen ulkopuolella jos kuivuu tarpeeksi. Tuijottelin sääkarttoja innon ja pelon sekaisin tuntein. Eikä satanut! Keskiviikkona muut tuntilaiset kasasivat esteitä sitten pitkin pihoja. Minä sain töiden takia vapautuksen.

Mennessä olin ihan täpinöissäni. Eikä esteitä ollut kaksi tai kolme vaan 13! 14 jos oja lasketaan mukaan. Nyt Lida odotteli sisällä. Oli kiltisti hoitaessa. Keli oli aurinkoinen +24°C (tänään laitoin aurinkorasvaa, eilen olin punainen) ja alkuverkat menin ilman turvaliiviä.

Lida oli taas suht tasainen. Hieman löysä mutta sain tilannetta korjattua. Temponmuutoksiin herääminen tapahtui vähän hitaasti mutta tuli ne sieltä. Laukan lomaan loikittiin vinohyppyjä jumpan keskimmäisille ristikoille. Raippa ponnistuksessa auttoi alkuun. Kertaalleen ei tullutkaan reaktiota ja hyppäsin ennen tammaa. Ihan muutamat hypyt vain ja esteetkin oli minejä.

Sitten lähdettiin tutustumismatkalle. Käveltiin kentän ympäri ja näytettiin 6 vai 7 ekaa estettä. Eipä se Lida niistä esteistä välittänyt. Enempi oli kummissaan että mitä tässä oikein puuhataan. Hyppykierrokselle mentiin porukassa. Ykkösestä mentiin yli mutta odottelu aiheutti voimakasta hyörimistä ja peruuttelua. Eikä esteiden ylityskään ollut kovin tasaista. Kentän ympärillä olevat mentiin kahden porukoissa. Me Eetun takana. Pienimmät esteet meni ravissa, vähän sain laukkaakin irti. Eikä Lida edelleenkään niin välittänyt esteistä.

Ravillakin pääsee yli. Kolmonen.
©Jenna H.


Kolme seuraavaa estettä oli maneesin edessä tarhapolulla eli hiekalla. Nämä oli Lidan mielestä sitten niin kamalia ettei oikein olisi voinut mennä yli. Otettiin useampi kielto. Ekalla kierroksella vikalle lähes kielsi mutta hyppäsi kuitenkin. Keikahdin kaulalle ja jalat taakse ja potkaisin jalustimen hihnoineen irti. Lopputulos oli kuitenkin se, että jalustinhihnan takaisinsullominen oli työläs prosessi. Lida seisoi hetkittäin aloillaan, välillä pyöri.

Täällä oli Lidan mielestä väärin laukata, ainakaan lujaa. Vitonen.
©Jenna H.

Kiellän. Enpäs kielläkään. Ja kuski potkii jalustimen irti.
©Jenna H.

Vasen jalustin roikkuu jossain väärässä paikassa.
©Jenna H.

Toinen kierros ei parantanut tilannetta ja kahdesti kiellettiin okseri nurin. Taas oli vauhtisilmä hukassa. Tamma piti heti alkuun laittaa kunnolla liikkeelle. Lohdullista että pysyin kuitenkin hyvin kyydissä kielloissakin. Lopulta päästiin kaikista yli muttei putkeen.

Monta kieltoa otettiin laineelle. Yli sitten ilmavaralla. Kutonen.
©Jenna H.


Välillä myös yli.
©Jenna H.


Sitten mentiin takamaille. Tukillekin otettiin tyhmä kielto kun tamma tuijotti viereistä puukasaa ja vauhti kuoli. Uudella yrityksellä yli. Renkaat ja ristikko oli lastenleikkiä. Toinen kierros mentiin paremmalla lähtövauhdilla, ei ongelmia. Ruohikkokaarteet mentiin rauhallista ravia.

Kuski ei ole ihan mukana hypyssä. Kasi.
©Jenna H.

Lida ja renkaat, tätä on odotettu! Ysi.
©Jenna H.

Leikkimökin vieressä oli heinäpaalit, ne mentiin helposti. Tarhassa oli sokeripalat. Kuoppien takia piti tähdätä tolppien väleistä. Pohjan liukkauden takia alkumatka piti ravata. Eikä sitä laukkaa sitten löytynytkään ennen estettä. Ravissa pääsi yli.

Onneksi välissä oli meille myös helppoja esteitä. Yksitoista.
©Jenna H.

Sokeripalat tarhassa. Ravilla yli. Kaksitoista.
©Jenna H.


Kulmassa oli muiden kammoksuma oja. Kaikki hepat meni helposti käynnissä yli. Toki Lidakin vähän astui ojaan.

Viimeisenä oli kentälle puomeista rakennettu laavu. Ei korkea mutta pitkä. Oikein hieno. Nyt Lidakin laukkasi kunnolla eteen. Ihanan helppoa. Ensin tyylillä yli ja tokalla kerralla vaikka mielestäni tultiin tosi hyvin niin takapuomi putosi. Paikat tuli hyvin juureen, tokalla kerralla vähän liiankin hyvin kun toinen takanen oli etupuomin sisäpuolella. Video kavaltaa että takapuoleni oli takaisin satulassa kauan ennen kuin takaset oli esteestä yli. Siinä yksi todennäköinen syy pudotukseen. Myödätäkin olisi voinut vähän pidemmin.

Levitointia laavulla. Neljätoista.
©Jenna H.

Ihanan helppoa ja turvallista aidoissa.
©Jenna H.

Rataa ei ehditty mennä. Suunnitelma alunperin oli että huomenna olisi ollut esteistuntaa ja perjantaina ratatreeni kentällä. Nyt ope sanoi että huomenna jatketaan tästä ja toivottavasti päästään hyppäämään se ratakin. Jihuu! Tämä tekee hepoillekin niin hyvää. Vähän mukavuuskuplan ulkopuolelle. Peukut pystyyn ettei sada!

Iloiset hyppääjät.
©Jenna H.


Loppuraveissa sain hetkellisesti hyvää menoa. Vaan vähän ponnetonta tamman oma tarjonta taas oli.

Tänäänkin käyttäytyi oikein kivasti tunnin jälkeen. Huuhtelu, pikaruohostus ja tarhaan.

Ongelmia:
aika monta kieltoa
välillä Lida oli huolestunut

Parannusta:
kaikesta lopulta yli
kaikki pysyivät kyydissä
renkaat meni helposti

Tiia videoi menoamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora