torstai 23. kesäkuuta 2016

Hyvästä vaikuttamisesta keskittymisen rakoiluun

Torstaina oli kevätkauden viimeinen estetunti. Vakiväkeä oli paikalla vain 2 ratsukkoa mutta yhteensä meitä olikin sitten jopa 6. Tänään sitten laitoin kesävaatteet tallille niin mennessä rupesi satamaan ja lämpötila putosi alle kahdenkymmenen. T-paita ja turvaliivi oli sateeseen silti ihan hyvä vaatetus. Ratsuksi Lida eikä meiltä edes kyselty toiveita tunnin suhteen.

Alkuverkassa Lida oli aika samanlainen kuin eilen. Melko hyvä mutta vähän piti patistella lisää liikettä. Keskityin taas pitämään suorana. Yllättäen laukkakin pyöristyi molempiin suuntiin hyväksi. Vasen ei kyllä tullut ilmaiseksi.

Hypyt aloitettiin samoin pitkillä lähestymisillä pikkuesteille. Vasen kierros ensin. Eka hyppy oli niin täydellinen sekä sitä seurannut suoraan ratsastus että teki melkein mieli lopettaa siihen. Kaksi seuraavaakin oli hyviä. Tosin aavistuksen löysiä. Este pysyi ylhäällä vaikka ponnistettiin ihan juuresta. Oikeassa kierroksessa ekalla hypyllä laukka vaihtui vääräksi. Toinen oli hyvä ja se riitti meille. Osaa höykytettiin enemmän.

Kaareva linja pinkiltä aallolle mentiin eiliseen tapaan väärässä laukassa. Ope lähes kehui kun ihmetteli kuinka tasapainoisesti Lida sen hoiti. Toisella kerralla ope ei tainnut katsoa. Saatettiin pudottaakin jotain. Kuitenkin oli sellainen olo että meno on hallinnassani ja voin vaikuttaa. Yritin yhä keskittyä pitämään jalat kiinni kohti esteitä.

Sitten jatkettiin yhä eiliseen tapaan okseri, trippeli ja linja okserilta vedelle. Ihan ok, tosin kaarteissa oli aika kenossa. Jotain saattoi taas pudota. Seuraavalle kierrokselle lisättiin muurit perään. Nyt mentiin epärytmissä ja kolisteltiin useampi alas. Muutamia hyviä hyppyjä kuitenkin. Ei oikein edennyt jalasta ja oli aavistuksen löysä. Takakaarteessa jopa pukitti kun komensin. Pysyin kuitenkin kyydissä. Vikat muurit suht ok.

Onneksi ei lopetettu tähän. Estekorkeus nousi meille ysikymppiin ja jatkettiin perään vielä mökki ja valkoinen pysty. Nyt aloitettiin paremmin ja 4 ekaa estettä pysyikin ylhäällä. Linjavälissä tajusin jopa ottaa ihan reippaasti kiinni kun rupesi jäämään ahtaaksi. Sitten ope supatteli jotain lapsensa kanssa enkä millään tajunnut että onko ne ohjeita mulle. Yritin pinnistellä tajutakseni. Kuvittelin että puhuttiin ulkotuesta. Keskittyminen herpaantui täysin, kolisteltiin esteet alas eikä tästä jäänyt muistikuviakaan. Vikalle ei askel osunut yhtään ja saatiin tulla se sakkona uudestaan. Yhä jäätiin vähän kauas mutta nyt tajusin ratkaista tilanteen ja pyysin hyppyyn kaukaa. Lida lähti ja selvittiin puhtaasti yli.

Olin sangen harmissani kun keskittymiseni herpaantuminen aiheutti näin pahoja virheitä. Olisi pitänyt vain tehdä omat päätökset ja keskittyä ratsastamaan. Ainoa lohtu tästä oli että tulipa harjoiteltua tätäkin. Olen myös onnellinen ettei Lidan kanssa jääty tähän ennen kesätaukoa vaan ensi viikolla on vielä tehokurssi luvassa.

Loppuravit taas ok. Aavistuksen ponneton mutta suht tasainen. Eteni kun komensi. Taisi reagoida istuntaan paremmin kuin raippaan. Mutta tänään ei ollut niin kuuro jalalle kuin pahimmillaan.

Lida jatkoi maastoon ja pääsi sinne illalla vielä toisenkin kerran. Hyvää vaihtelua.

Ongelmia:
keskittymiskykyni katosi täysin
lopuksi keilattiin
välillä aavistuksen löysä
pukitti kun komensin

Parannusta:
pysyin pukissa kyydissä
päästiin esteen jälkeen myötälaukassa suoraan kun keskityin
alkutunnista oli sellainen olo että saan vaikutettua
muistin pitää pohkeet paremmin kiinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora