tiistai 14. kesäkuuta 2016

Kahden hengen koulutunti ja kammottavan huonoa ratsastusta

Tiistaina oli omalle kohdalleni viimeinen Riitan tunti. Hieman yllätti että tänään siellä oli vain 2 ratsukkoa eikä samaan aikaan ollutta estetuntia ollut ollenkaan. Kumma väkikato. Keli oli vielä t-paitalämmin ja jäätiin pihalle. Ötököitä oli vähän muttei liian suureksi häiriöksi. Ekaa kertaa täällä annettiin korvanapit takaamaan opetuksen kuuluvuus. Ahdistun moisista laitteista mutta helpottihan se. Eikä edes pudonnut vaikka ravissa pitikin teipata. Tahtoisin mieluummin jättiluurit kypärän yli.

Tänäänkin aloitettiin pääty-ympyrältä. Muttei tehtykään sisäohjan perässä taivuttamista vaan pienennettiin ja suurennettiin ympyrää pohkeilla. Ratsu piti pitää suht suorana mutta asettuneena. Vasen kierros oli helppo nakki. Oikea sen sijaan osoittautui hankalaksi. En saanut asetusta löytymään, sisäpohkeella naputtelusta hepo karkasikin ulos vaikka tarkoitus oli pienentää ympyrää. Tuntui että ulkolapa ja kaula pullahteli mutta unohdin kysyä siitä.

Saku ei ollut kovin menossa sillä en meinannut saada sitä edes raviin. Ope taas puhui perusjuttuja hevosten herkkyydestä. Ei mitään uutta. Ehkä olisi pitänyt sisuutua ja vaatia Sakulta vielä enemmän. Läpi tunnin oli olo että pohjepyyntöni eteenmenoksi ei tarkoittaneet mitään. Ei reaktioita. Ja kun jotain piti saada oikeasti aikaan niin paukuttelu ei ollut enää mitään pientä ja sievää. Raippaa Sakulla ei pidetä.

Ravi oli aika tasaista. Mutta ponnetonta. Samat ongelmat siinäkin. Eikä Saku tänään myödännyt ihan kunnolla. Vähän sinnepäin. Uraa pitkin ratsastus oli oikeastaan helpompaa kun siinä edettiin paremmin. Kulmat piti tehdä huolellisesti. Muutamat ohjatut voltit.

Sitten ope yritti saada keskivartalooni oikeanlaista joustoa. Piti ajatella trampoliinilla pomppimista. Vähän kai parani mutten edelleenkään saanut ihan juonesta kiinni. Jousto alemmas selkään ja yläkroppaa pitkäksi. Meinasin taas olla vasemmalta lysyssä.

Laukannostot ei tänään sujuneet nekään. Viimeksi Rubyn kanssa meni huonosti kun laukka nousi vasta kierroksen jälkeen. Nyt meni kummassakin laukannostossa kolmisen kierrosta ympyrällä. Vaikka yritin olla hätäilemättä niin ei Sakua huvittanut. Ajoitukseen keskityin ihan alusta asti. Yksi hyvä (väärän) nosto saatiin kun kaveri laukkasi ohi. Muuten laukkakin oli vähän löysää. Into eteen oli tänään hukassa. Vaikka laukassa yritin vain pitää käteni aloillaan niin Saku viskoi päätään. Siihen ope ei tainnut puuttua. En osaa sanoa mikä ruunaa haittasi. Raippaa oli ikävä.

Tänään myös tyyppivirheeni eli liian pitkät ohjat ja alas painuvat kädet olivat taas esillä. Molemmat useasti. En ollut ihan rennoimmalla mielellä liikkeellä.

Omalla skaalallani tämän päivän menomme oli kamalaa. Aika kauas jäätiin parhaimmasta osaamisestamme. Jospa Saku on kesäisin vähän veltompi tai sitten sillä on vielä jotain vastustelua aiheuttavaa? Tai sitten se on oppinut ettei mua tarvitse kuunnella. Lohduttaudun sillä että muualla ei ole laukannosto-ongelmia tässä mittakaavassa.

Ongelmia:
laukannostot
eteenpäin meno
reagointi pohkeista
roikkui vasemmassa ohjassa

Parannusta:
suht tasainen
vasemmassa kierroksessa oli paremmin hallittavissa apujen välissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora