torstai 9. kesäkuuta 2016

Li_a-tammapäivät

Torstaina jatkoin Mallulla Limozalla. Tamma oli valmiiksi hommissa ja kumpparit oli jätetty muoviklipsin hajoamisen takia pois.

Tänään jatkoin eteen käskemistä. Liikkuihan se. Käynnissä oli suht tasainen. Ravissa meillä oli hetkemme muttei ollut pahimmasta päästä kirahvi. Ope käski tehdä pidätteitä ulkoa ja ratsastaa vasenta lapaa sisään molemmissa kierroksissa. Täsmäohjeet auttoivat taas. Harmi ettei takaosan aktivointiin ollut mitään taikakeinoa. Nopeat pohkeet oli ohje mutta jalkani olivat horroksessa. Yritti makoilla oikeassa ohjassa ja yritin tehdä asialle jotain. Menestys ei ollut mainittavaa ja välikäynneissä oikea käsi tiesi roikkuneensa liikaa.

Pyöriteltiin ravissa pääty-ympyröitä ja aiemman alushousuhiertymän takia lusmusin osan harjoitusraveista. Laukassa ajateltiin avoa pitkille sivuille, aloittavaan kulmaan voltti. Päivän teema oli etuosan siirtäminen. Puolierot oli aikamoiset eikä laukkatyö ollut kovin letkeää. Tuli kuitenkin rennompiakin pätkiä.

Loppuraveihin Limoza tasoittui aika rennoksi molempiin suuntiin. Ope halusi käydä vielä selässä ja totesin vaan etten sitten tahdo enää takaisin. Vähän hiillosti tammaa hommiin ja kyllä se näytti siltä että ei ollut matkustelua. Liikkui ihan ok energialla mutta lohdutti kovasti ettei tamma opellakaan näyttänyt kovin tasaiselta. Vaikea verrata omaan menoon kun totuus ei aina vastaa kuviteltua.

Takaisin talliin kävellessä sain raippaa vihdoin käytettyä oikein ja tamma askelsi reippaasti vierellä. Normaali laahustus on ärsyttävää ja yleensä hätistelystä vain jännittyy ja jähmettyy entisestään. Pienestä hätistelystä ei tule mitään reaktioita. Moni tästä tammasta tykkää mutta itselläni ei varmasti riittäisi kärsivällisyys odotteluaikaan ennen kuin rupeaa liikkumaan itse.

Ongelmia:
makasi oikealla ohjalla
laukka-avot oli pääosin jännittyneitä

Parannusta:
laukka-avoissa poikitus näkyi
ei pahin tahmapäivä
loppuraveihin tasoittui aika kivaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora