maanantai 13. kesäkuuta 2016

Perussettiä jamboreessa

Maanantai-iltapäivänä oli Uotilan perinteisten kevätjamboreiden vuoro. Helppo B:0 ja 90 cm Lidalla. Tammalla ei tänään muita kuskeja. Keli oli aurinkoinen +20°C ja itse olin vähän hyytynyt. Esteradan opettelu oli aika summittaista. Hirmuinen määrä esteitä mutta onneksi paljon linjoja. Rataa en käynyt kävelemässä.

Ratapiirros.

Kouluverkka oli maneesissa. Pölysi. Ratsukoita oli 2, joten hyvin mahtui. Tein aika pikaverkan ja sitten mentiin ulos muistelemaan esterataa. Oli sileällä suht tasainen muttei ihan parhaimmasta päästä lennokas. Pysähdykset ok, peruutukset aika vastahakoisesti mutta kuitenkin peruutti. Laukannostot paranivat parilla toistolla.

Pihalla kävin vähän kävelemässä esterataa selästä. Yhtä pyöräilijää Lida säikähti ja teki pyörähdyksen ja kihdytyksen. Pysyin hyvin selässä eikä onneksi tullut vammoja vaikka vähän retkahdin. Kouluradan ulkopuolella pikkupäädyssä sitten ravailin ja taisin nostaa parit laukat. Aidoissa oli tarkotus spurttailla mutta olinkin hyytynyt. Ravailin ja laukkailin kuitenkin pätkiä ohjelmasta. Pidin raipan mukana lähes aloitukseen asti.

Itse rata meni rikoitta. Kulki vähän aiempaa paremmin ylämäkeen mutta paras lennokkuus uupui. Oli suht pyöreä muttei ihan tasainen. Letkeyttä olisi voinut olla lisää. Tämä ei kyllä ollut mikään täsmäohjelma meille. Laukkaosuus ei ollut kovin hyvä kun ei ollut ympyröitä. Keskiravit ei irronneet ja peruutus tuli kättä vasten. Arvostelu oli tänään mielestäni kilttiä, sillä itse olisin antanut 58 %. Saatiin 58,500 %. Numeroita 5,5 -7. "Melko rento suoritus, kaipaa lisää terävyyttä ja energiaa siirtymisiin."

Koulurata:


Sitten vetäisin turvaliivin päälle ja nappasin esteraipan mukaan. Lida liikkui estepuolella vähän säpäkämmin. Eteenratsastuksissa yritin muistaa pitää lyhyenä. Verkkahyppyjä tultiin ykköselle ja neloselle. Noin 3 hyppyä pikkuesteille ja ysikymppinä ehdittiin ottaa molemmat kerran. Pysty putosi ja olisin hypännyt sen uudestaan mutta saatiinkin jo lähtömerkki ja jäätiin aloituspäätyyn nalkkiin.

Ei siis auttanut kuin alottaa rata. Vasta jälkikäteen selvisi että ykkönen oli 10 cm ylikorkea mutta ei me sitä hypätty vaan mentiin läpi. Enpäs odottanut hyppyä. Rytmi oli ihan hukassa ja laukka yhä väärä (myös verkkahypyissä jäi vaihtumatta). Keilattiin taas lähes koko alkurata matkaan. Nyt yritin muistaa sitä raipankäyttöäkin. Tänään onneksi sai hypätä myös kakkosvaiheen, se oli kiva juttu. Meidän meno rupesi tasaantumaan loppua kohti ja ties kuinka monta viimeistä loppupäästä pysyi ylhäällä. Oltaisiin siis tarvittu joku treenirata alle. Tuomioksi tuli 20 vp, 5 puomia siis. Ei enää harmita kun ollaan tehty tämä ennenkin. Parannus loppua kohti lohdutti.

Esterata:


Näillä tuloksilla ei kisassa loistanut mutta oli tosi kiva että kaikki osallistuneet sai karkkipussin sekä ratsastustuntilahjakortin! Parhaat sitten palkittiin paremmin. Edelleen vaan odotan että joku kerta valaistun ja saan ratsastettua sen nollan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora