lauantai 11. kesäkuuta 2016

Sadepilvien lomassa Hemppa ja aurinkoa

Lauantai-iltana kävin itsenäisen Hemppailun lähes muun tallinväen ollessa Hailuodossa. Sain houkuteltua kuvaajankin matkaan. Mennessä satoi vettä ja tarhasta mukaan lähti märkä ruuna. Varustamisen aikana sade onneksi taukosi ja menin sittenkin kentälle. Yksi pieni vanha lätäkkö, muuten pohja vaikutti oikein hyvältä. Suurimman osan ajasta sain olla kentällä yksin. Lämmintä reilu +10°C.

Käynnissä aloitettiin sillä että kuljetaan kahdella ohjalla suorana suoraan. Välillä tarjosi kiemuraa. Oikea kierros oli hankalampi. Jos en saanut käsiä pidettyä elävinä tai Hempan mielestä vedin liikaa niin nyppi ohjia. Ravi oli yllättävän tasaista. Oikeassa kierroksessa toki yhä omat haasteensa. Tein muutaman käynti- ja raviväistön, lähti ihan hyvin. Ravissa myös parit avot sekä temponmuutoksia. Päädyissä ympyröillä kiinni ja lävistäjillä eteen. Lähti hyvin mutta varmasti enemmänkin olisi irronnut. Tahti saattoi kiihtyä. Takaisin tuli ihan ok.

Välikäyntien jälkeen otettiin laukkapätkät molempiin suuntiin. Ensin oikea. Laukka kuntoon ympyrällä ja sitten taas päädyissä lyhentäen, pitkillä sivuilla eteen. Kun tämä sujui ihan ok niin yksi loiva kiemura, perään täyskaarto ja 1,5 kierrosta kenttää ympäri vastalaukassa kulmat pyöristäen. Lopuksi puoli rata leikkaa ja takaisin myötälaukkaan ja volttia pienentämällä valmistelu käyntisiirtymään. Hetken huili ja sama toiseen suuntaan. Vasemmassa pudotti ympyrän lyhennyksessä pari kertaa raville, muuten ok sekin suunta.

Loppuraveissa tein ympyröitä ja kaaria radan poikki. Hankalinta oli yhä vasemmasta oikeaan suunnanmuutos. Lisäksi tuntui että hepan parhaat tehot rupesivat putoamaan eikä takaosa antanut ihan parastaan. Keli kuitenkin suosi ja lopuksi oli aurinkoista. Sade iski taas automatkalla takaisin päälle eli oikein hyvässä raossa tuli ratsastettua.

Ongelmia:
oikea kierros oli jäykempi
vähän nyki ohjia

Parannusta:
suoritti pyydetyt tehtävät aika kivasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora