perjantai 24. kesäkuuta 2016

Korvaava kisaratsu yksityistreenissä

Kävi niin kurjasti että kun en ole ehtinyt käydä Hempan luona tarpeeksi tiiviisti niin väliin kiilasi toinen kuski eikä mulle ollut luvassa enää yhtään kisastarttia ruunalla seuraaviin kotikisoihin (vaikka oltiin niin sovittu). Eipä auttanut muu kuin keksiä korvaava kisaratsu tilalle. Ehdokkaaksi tuli yksi uusista tulokkaista, kimo Masa-ruuna.

Masa käyttäytyi ihan asiallisesti eikä hoitamisessa ollut mitään ihmeitä. Rento kaveri.

Mennessä mittari näytti +17°C mutta tallille päästyä lämpeni parinkympin pintaan. T-paita tuntui vähän liialta. Turvaliivin jätin pois.

Alkuverkassa ruuna oli vähän rauhallinen, ravissakin piti patistella liikkeelle. Eteni kyllä muttei ollut omaa imua. Kulki aika tasaisesti tuntumalla. Toki olisin saanut taivutella vielä huolellisemmin. Laukassa tämä rupesikin tulemaan ilmi ja pyöreys katosi. Mutta eipä se estetunnilla niin pyöreyden päälle ole. Alkuverkat menin itsenäisesti. Hieman yllätti kun selvisi lopulta että saan yksityistunnin.

Tehtävät aloitettiin laukkapuomeilla. Taivuta huolellisemmin, käännä laukkapiruettia ajatellen. Muutaman kerran Masa loikkasi vähän kauempaa mutta sain sen tuotua myös lähelle. Aika hyvin katsoi jalkansa itse. Sangen vaivatonta. Molempiin kierroksiin. Suurin haaste taisi olla taivuttaminen.

Verkkahyppynä hypättiin nousevaa pystyä. Alku superhelposti. Kasikympin pintaan jäätiin muutaman kerran kauas ja ruuna päätti roikaista. Lopulta sain tämänkin korjattua ja ponnistuspaikka löytyi paremmin kohdilleen. Pysty taisi käydä ysikympissä, helposti yli. Eikä turvaliiviäkään ollut ikävä.

Sen jälkeen tultiin kaarevaa linjaa. Masa kuulemma vaihtaa laukan helposti mutta itse taisin hutiloida sen osuuden. Välillä tultiin kaari väärässä. 7 askelta oli mielestäni hyvä, kuudella jäi aika kauas. Ope mittasi välin 25 metriksi. Varsinkin tällaisella, joka mieluusti itse loikkaa kaukaa, mieluummin en itse enää yllytä moiseen enempää. Joitain taidettiin pudottaa.

Tultiinkohan väliin vielä jotain pätkiä? Sarja taidettiin hypätä kertaalleen toisestakin suunnasta. Lopuksi rata kahdesti. Okseri, 17 metrin linja verkkapystyltä muurille, aiemmin hypätty kaareva linja takaisin verkkapystylle ja sarja toiseen suuntaan. Aloituksessa piti vähän herätellä mutta sen jälkeen Masa sujui hyvin itse eteen. 17 metrin väli jäi auttamattoman ahtaaksi ja kolisteltiin muurin päältä puomi alas. Kaareva linja jäi kuudella kauas mutta usutin siitä hyppyyn ja lähti. Sarja oli vähän ahdas mutta taidettiin selvitä. Toiselle kierrokselle tajusin ottaa linjalle ihan kunnolla kiinni ja 4 mahtui. Kaareva tultiin seitsemällä ja oli mielestäni paljon parempi. Tosin askelmäärä taisi olla ruunan oma valinta, ei halunnut singota kaukaa. Nyt sarjallekin tultiin pienemmin ja hallitummin sisään. Korkeus oli 80 cm pintaan. Olin tyytyväinen ja kisalupa herui 70 ja 80 cm luokkiin.

Kehuipa ope vielä että huomaa selvästi että olen tottunut menemään erilaisilla ratsuilla kun sain niin nopeasti otteen Masasta. Laukassa taivuttamisesta tuli kommenttia radallakin ja huomiona se oli oikein hyvä. Paransi menoa kun muistin keskittyä pyörittämään ruunaa sisäjalan ympäri.

Tunnin jälkeen ruuna sai tallissa pesun ennen kuin pääsi takaisin pihalle. Koska oli niin rennosti niin kokeilin suihkuttaa päätä myöten. Eikä sanonut siitäkään mitään. Hyvin sai korvantauksetkin huuhdeltua.

Ongelmia:
väärät laukat
unohdin taivuttaa
joitain putosi
lähti välillä kaukaa hyppyyn

Parannusta:
ei tuijotellut mitään ja hyppäsi kaiken empimättä
helppo hyppy olla mukana
yllättävän venyvä laukka
sain säädeltyä

Tältä se näytti:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora