sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Vastalaukkayrityksiä vaihtoratsulla

Sunnuntain koulutunnille mulle oli jaettu Aksu. En ollut yhtään mielissäni. Huono asiakas. Kyselin tahtoisiko joku vaihtaa ja Heron kuski otti Aksun ilomielin. Opellekin tämä oli ok ja minä menin mieluusti pitkästä aikaa (viimeksi heinäkuussa 2014) Heron kyytiin. Ratsukoita oli 9 ja keli yhä t-paitalämmin.

Alkuverkassa Hero tasoittui aika kivaksi. Ohje oli pitää vasen puoli hallussa ja lopulta kun ruuna oli rento niin vaatia hellästi lisää aktiivisuutta raviin. Laukkoja ei otettu alle vaan aloitettiin suoraan tehtävästä. Selittäminen ei ollut ihan yksinkertaista, joten lopulta ope laukkasi tehtävän läpi. Aloitettiin oikeassa laukassa, vasemmassa kierroksessa ravissa sisään tehtävälle. Käännettiin radan poikki hyvissä ajoin ennen lyhyttä sivua, äksien välissä oikea laukka ja voltti oikealle ulos aidalle. Äksien välistä loiva kiemura kohti pitkän sivun uraa ja toiseen päätyyn samoin voltti oikealle. Meille Heron kanssa tämä ei ollut mikään läpihuutojuttu, sillä ruuna oli päättänyt tämän vaihtotehtäväksi. Pahimmillaan vaihto tuli heti voltin jälkeen vaikka kuinka yritin ajatella samaan suuntaan jatkamista. Pisimmillään päästiin hieman kääntöpisteen yli. Vaihdot oli puhtaita tai ristiin. Kolmesti kumpaankin suuntaan.

Onneksi lopulta saatiin oma kuvio ja tehtiin toiselle pitkälle sivulle loiva kiemura. Se sujui vaihtamatta. Jes! Omaa vuoroa odotellessa menin käyntiä ja ravia sekä yritin saada Heron pidettyä rentona.

Loppuraveissa venytti hyvin kaulaa pidemmäksi. Saavutus kuulemma sekin Heron kanssa. Ei jääneet vaihdot suuremmin harmittamaan. Kiva oli saada edes oma helpotettu tehtävä onnistumaan.

Ongelmia:
vastalaukat
askellus tuntui aika jäykältä

Parannusta:
oli aika rentona
oma helpotettu kuvio onnistui vastalaukassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora