sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Actionia estetunnilla

Sunnuntaina menin iltapäivästä Aaltokankaalle tuplatunnille. Ekalla luvassa oli esteitä ja salaa haaveilin uudesta esteratsu Julkasta. Listalla odotti yllätys ja sain Risto-junnun, joka on ruvennut tekemään tunteja. On se jo 6 v mutta puolisen vuotta sitten oli vielä nelivuotiaan tasolla.

Kiltisti tuli tarhasta ja hoitaessakin oli asiallisesti. Jalkojen nostelu sisälsi vähän heilutteluakin. Ohje oli ettei varusteissa saa jättää hetkeksikään vahtimatta, joten varustin vasta radan rakennuksen jälkeen. Keli oli aurinkoinen ja lämmintä n. +16°C.

Kentälle kasattiin kaksi kavalettijumppaa, joista toiselta 21 metrin päähän pystyt sekä suoralla että kaarevalla linjalla. Toisen jumpan perään 13 metrin päähän okseri. Sekä yksittäinen pysty, jota ei ehditty hyppäämään.

Alkuverkassa Risto tuijotteli kentän viereen poikkeuksellisesti parkkeerattuja autoja. Käynnissä ja ravissa selvittiin vielä jotenkin kaverin perässä mutta laukassa ei päästy uraa pitkin ohi vaan meinattiin osua esteelle. Ei tullut hyvää. Mitään ravipuomeja ei tultu vaan heti laukassa tehtävälle. Pelottava auto vieressä veti meidän linjan vinoon ja hurautettiin esteestä kahdesti oikealta ohi kunnes päästiin ravissa tolppien väliin. Tässä vaiheessa opekin taisi seistä vieressä.

Kun autot lähti niin osuttiin esteelle. Risto kyllä vähän meinasi ehdottaa oikealta ohitusta mutta nyt komensin napakasti.

Vasemmassa kierroksessa toiselle linjalle tulin yhtä lailla autopilotilla ja siksi yllättikin kun Risto taas vilahti esteestä oikealta ohi. Jopas. Uudella lähestymisellä yli. Tässä välissä yksi tunnin kuudesta kuskista tipahti pahasti ja ratsukoiden määrä putosi viiteen. Sakkokierroksemme pikkujumpalle meni siististi.

Sitten hypättiin pidemmän jumpan kaareva tie. Pystylle mentiin kamalalla kiemuralla mutta osuttiin. Ope kaipasi tarmokkaampaa laukkaa. Semmosta ei tehnyt mieli pyytää.

Hypeltiin tehtävät vielä ratana. Tässä vaiheessa kentän laidalle tuli ambulanssi, joten jätettiin lähestyminen aidan vierestä tekemättä. Kun esteet nousi niin Risto hyppäsi paremmin ja tasoittui. Kavaletit pudoteltiin välillä. Lopuksi tultiin vielä pikkujumppaa, 75 cm taisi olla korkeimmillaan. Kahteen vikaan kierrokseen olin kavalettipudotuksista huolimatta oikein tyytyväinen. Hepan askel venyi niin että 3 askelta meinasi käydä jo ahtaaksi.

Loppuraveissa ruuna tasoittui vihdoin tuntumalle pyöreäksi. Aikamoinen parannus alkutunnin tasapainottomaan lapa edellä haahuiluun.

Ongelmia:
tuijotteli autoja
3 ohimenoa
pari pudotusta
vasemmalle kääntyminen meinasi mennä pitkäksi

Parannusta:
isommat loikki hienosti

Ansku videoi menoamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora