maanantai 6. kesäkuuta 2016

Järkkymätön itseluottamus esteillä

Maanantaina Sokeri oli jaettu mulle tuplana. Jatkoin sillä myös esteille ja välissä tamma hölkkäsi yhden aikuisten alkeistunnin. Hyppääjiä oli tänään 3. Esteitä kasattiin tien puolen pitkälle sivulle tynnyrit, keskelle viistoon marimekko-okseri sekä parkkiksen sivulle 3 + 3 esteen jumppa, väleinä 3 ja 6 metriä. 3 innarivälein, 1 laukka ja taas 3 innarivälein siis. Bonuksena oli tänään myös 2 maapuomia.

Alkuverkassa Sokeri hölkötteli hyvällä energialla. Koska open ääni oli vähäinen niin tehtiin aika itsenäinen alkuverkka. Käynti, ravi, laukka, taivutuksia ja pysähdyksiä. Sokeri toimi ihan ok. Ei kovin hehkeää mutta semmosta omaa laiskahkoa ja tehotonta verkkailua.

Hypättiin ensin tynnyreitä jokunen kerta molemmista suunnista. Ihan ok. Vähän tuuppasin välillä. Sitten tultiin okseria kahdeksikolla. Vasen laukka tuntui välillä väärältä tai ristiltä. Alkukorkeutena ehkä 60 cm mutta pian nousi kasikymppiin. Siitäkin sukkelasti yli.

Kertaalleen tultiin jumppa vasemmasta n. 60 cm korkeudella. Koskematta yli tosi siististi!

Radalle okseri nousi ysikymppiin, ei huolettanut pätkän vertaa. Jumppakin oli korkeimmillaan ehkä 80. Oikeassa jumppa, kierros ympäri ja okseri, vasemmalle ja tynnyrit. Mentiin ekana ja oikein pullistelin itseluottamusta. Eka kierros oli oikein siisti. Vähän yllätyin että esteisiin ei koskettu kierrosten välissä. Toisella kierroksella kopisteltiin jumpalta 2 alas. Okseri ok. Varmistelin vähän raipalla. Hassusti Sokeri ei edes tuntunut hyppäävän tynnyreitä vaan laukkasi vain koskematta yli. Sakkona tultiin vielä jumppa perään. Laukkalähestymisen Sokeri paikkasi raviaskeleella. Joku puomi taisi vähän hipaista ja meinattiin valua kohti uraa mutta puhtaasti yli. Ope tuumasi että tamma rupeaa väsymään ja meille riittää. Superisti suoritettiinkin.

Muille vielä nostettiin okseria. Tämä on se suokkiratsastajan kohtalo. Mutta 90 meni niin sujuvasti ettei haitannut. Loppuraveissa tammalla oli vielä virtaa ja rikkoi laukalle. Taivuttelin ja rupesi taas vähän vilauttelemaan pyöreyttä. Loppukäynnit käytiin maastossa. +11°C eikä t-paidan ja fleecen lisäksi kevättakki ja toppaliivi olleet siihen yhtään liikaa.

Ongelmia:
pari pudotusta
muutama väärä laukka
parit ponnistuspaikan paikkailut ravista
kaarteissa meinasi lievästi kanttailla

Parannusta:
hyppäsi tosi hyvin
jumppa mentiin kauniisti tyylillä
90 cm helposti yli
ei tuijotellut
ponnistuspaikat osui aika hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora