maanantai 6. kesäkuuta 2016

Kaatumista ja vyörymistä

Kahden satulattoman päivän jälkeen olin taas ratsailla. 5 ratsukkoa omalla koulutunnilla ja tunnin piti poikkeuksellisesti torstaiope. Haaveilin salaa Ressusta mutta jatkoinkin Sokerilla, johon jäin viikko sitten sunnuntaina. Mieluisa vaihtoehto tämäkin. Lämmintä n. +14°C ja aurinkoista.

Sokeri oli tänään vähän pitkula ja aika lusmuilevalla tuulella. Meni tasan tarkkaan siitä mistä aita oli matalin. Kuskille tämä aiheutti lisähommia. Harmi vaan etteivät tunnin tehtävät ihan sopineet tarvitsemaamme alkuverkkaan. Olisi pitänyt päästä pyörittelemään voltteja käynnissä, taivuttelemaan ja väistämään takaosaa. Nyt siirryttiin raviin ja siinä kulmissa ja volteilla lapa edellä kaatuminen oli jo niin vahvaa että korjausten tekeminen oli tosi hankalaa.

Ravissa tehtiin ympyröitä ja loivia kiemuroita. Oli pitkä, yritti nojailla käsiini, ei taipunut ja kaatui sisälle. Yritin aktivoida takaosaa pohkeilla mutta kauhoi vain etusilla lisää vauhtia ja energia suuntautui väärin. Ope käski antaa pidempää ohjaa että voisi pyöristyä. Kuski lähinnä pöyristyi. Tämä takasi sen että tamma ainakin tuntui etupainoiselta. Pitkä se nimittäin oli jo valmiiksi.

Laukat tultiin tehtävän osana. Pitkän sivun lopussa laukasta raviin, lyhyen sivun keskelle ravivoltti. Toisen pitkän sivun "ekasta kirjaimesta" (ei ollut kirjaimia) laukka ja toiseen päätyyn ympyrä, jota yritettiin pikkuhiljaa pienentää voltiksi. Laukat nousi suorilla aika kivasti mutta samat ongelmat piinasi yhä. Laukan lyhentäminen ei onnistunut vaan tipautti raville mutta siirtymät ei olleet pahasti vyöryviä. Ravivolteilla rupesi pilkkimään pyöreänä. Laukkaympyröillä taivuttaminen oli aika työlästä.

Tunti vilahti äkkiä ohi. Eipä tässä työstämisessä kovin hyvään päästy. Mutta alkuun toki.

Ongelmia:
etupainoinen ja pitkä ratsu
taivuttaminen
lapa edellä kaatuminen

Parannusta:
siirtymät suht ok
paransi loppua kohti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora