lauantai 11. kesäkuuta 2016

Ihanneaika-arvostelussa 9 sekunnin hutisäätö

Lauantaina oli Aaltokankaalla kentsujen estekisat. Arvosteluna ekaa kertaa elämässäni ihanneaika-arvostelu. Jatsilla loikkimaan 70 ja 80 cm. Haastetta luvassa siis.

Aikatauluni levähti taas pahasti. Olin 70 cm luokassa viimeisenä, tosin myöhemmin vaihdettiin tokavikaksi. Kun edellinen luokka loppui niin kävin ilmoittautumassa. Palkintojenjaon aikaan hain hain Jatsin sisään ja radan korotuksen aikana harjasin sen. Välissä radan kävely, onneksi se oli helppo muistaa. 8 estettä ja lähinnä linjoja.



Sitten hepalle varusteet päälle ja verkkaan. Luokka alkoi kun oltiin pihalla menossa. Verkkaan päästiin samantien sisään ja aikaa olikin ihan hyvin. Suurimmat vaikeudet oli ratsastaa sisään naapurihalliin. Päästiin kuitenkin hetken pohtimisen jälkeen ihan itse. Ravailin, pyysin Jatsia odottamaan ja yritin ratsastaa sitä vähemmän roikkuvaksi vasempaan ohjaan. Käynti ja ravi ihan ok. Laukassa halusi mennä reippaasti ja kun hidastin niin laukka ei enää rullannut hyvin.

©Ronja

Verkkahypyt ristikolle ei olleet kovin hyviä. Jatsi tarkkasi ponnistuspaikat ravin kautta. Toinen yritys samoin. Päätin antaa olla ja pystylle tulikin paremmin. Okserikin ok. Vielä lopuksi vähän laukkaa toiseen suuntaan ja pari hyppyä, sitten kohti kisa-aluetta. Kuvittelin että oltaisiin hyvissä ajoin ja ehtisin nähdä muutaman suorituksen. Ei ainakaan kukaan ollut hätistellyt liikkeelle.

©Ronja

Pihalla sanottiin että meitä odotetaan jo. Tosiaan, kenttä oli tyhjä ja portti auki. Suoraan sisään siis eikä mitään ympäriinsä kävelyä vaan tervehdys, lähtömerkki ja laukka päälle. Muutaman kerran Jatsi vähän jotain katseli mutta unohti ne nopeasti ja keskittyi rataan.

©Ronja

Ei siis ollut mitään hajua siitä millaisilla teillä tulisi hyvä tulos. Pelkäsin eniten että kaikesta huolimatta ollaan liian nopeita, joten nuohosin kaikki nurkat ja edettiin muutenkin niin hitaasti kuin pystyttiin. Ykkösen jälkeen oli väärä laukka eikä vaihtunut askeleessa, joten käytin ravissa. Muut laukat löytyi oikein. Jatsi ei tohissut liikaa vaan kuunteli hyvin. Rytmi pysyi tasaisena ja kaikki ponnistuspaikat osui hyvin. Sarjaväli oli vähän ahdas mutta mahduttiin silti. Ei kopinoita eikä edes hipaisuja, nollilla maaliin. Tosin meille kuulutettiin 1 vp n. 4,5 sekuntia ylitetystä ihanneajasta. Mutta tämä ei mielialaa masentanut vaan olin rataan supertyytyväinen!

70 cm: (Ella videoi)


Seuraavassa luokassa oli sama rata ja oma lähtönumero oli 8. En jaksanut kävellä rataa uudestaan vaan käveltiin Jatsin kanssa pihalla. Mieluimmin en olisi verkannut välissä ollenkaan vaan hypännyt toisen radan heti putkeen pienen huilin jälkeen. Kävin kuitenkin verkassa ja yritin pitää homman kevyenä ettei Jatsi uuvahtaisi. Taisin olla liiankin höllä, sillä paras ohjausote saattoi hukkua.

©Ronja

Ravattiin ja laukattiin ja otettiin vain 2 verkkahyppyä. Okserille oli ruuhkaa, ja mekin lopulta kolautettiin siihen. Ehkä olisi pitänyt ottaa vielä yksi hyppy?

©Ronja

Pihalle mentiin hyvissä ajoin valmistautumaan ja nyt näin useamman suorituksen ennen omaani. Osa ratsasti sarjan jälkeen vitoselle kiertämättä kakkosta. Päätin pysyä alkuperäisessä reitissä. Taaskaan en tehnyt volttia alle vaan suoraan menoksi. Nyt Jatsi oli paljon enemmän menossa ja koska piti tehdä nopeampi aika niin en vaatinut ihan tarpeeksi odottamaan.

Keilattiin heti ykkönen alas kun tultiin liian laakana. Kakkonenkin kolahti mutta pysyi aloillaan. Tasainen rytmi katosi. Ennen sarjaa tajusin ottaa kunnolla kiinni mutta silti myös 4b tuli alas vaikka jostain syystä kuvittelin että oltaisiin selvitty siitä. Loput pysyivät aloillaan mutta seiskalle ponnistettiin aika kaukaa eikä ponnistuspaikat muutenkaan olleet yhtä tasaisia kuin aiemmassa luokassa.

©Ronja

Nyt tulokseksi tuli 8 vp puomeista sekä 1 vp alitetusta ihanneajasta. Eli oma "hieman nopeampi" naukkasikin 9 sekuntia vähemmäksi. Eipä tämä ihanneaikaan ratsastus niin helppoa ollutkaan. Jälkimmäinen rata harmitti puolisen tuntia, ei niinkään se keilaus vaan tasaisen rytmin kadottaminen.

Loppukäynnit käytiin Julkan kanssa maastokolmiolla.

80 cm: (Matleena videoi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora