keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Vain käskemällä eteen

Keskiviikkonakin päädyin Mallulle. Nyt mukaan tuli tuontiponin tartuntaepäilystä aiheutuva kamppeiden desinfiointirumba. Virkonit matkaan.

Ratsuvalinta tuli ihan puskista: Limoza. Sillä en olekaan vähään aikaan joutunut menemään. Tänään eteni jotenkuten itse mutta pikkuisen komentamalla kelvosti ja heräsi kunnolla hommiin vasta kun turhauduin ja tulistuin komentamaan vaadittavalla voimakkuudella. Tuloksesta päätellen ihan hyvä ratkaisu.

Tehtiin loivia kiemuroita ja siirtymiä. Pysähdyksestä oli hyvin vaikea päästä sisäjalalla liikkeelle. Harjoitusravissa hytkyin tänään epätavallisen paljon. Alushousutkin mokomat olivat mutkalla ja haittasivat. Pohkeeseen reagointi ei ollut ihan parasta mahdollista, onneksi oli raippa.

Lopputunnista tehtiin laukassa ensin pääty-ympyrä, sitten loiva kiemura. Vasemmassa aloitettiin ja siinä selvittiin puhtaasti. Ei vaihtoja! Tiesin että oikea tulee olemaan vaikeampi. Alkuun Limoza meinasi ehdottaa ja laukka meni pomppuisammaksi. Itse vaihto taisi tulla kuitenkin vain kerran ja saatiin monta puhdasta kierrosta! Vau! Muinoin kun en päässyt tällä oikeassa kierroksessa edes volttia vaihtamatta väärälle laukalle!

Loppuraveissa pyysin vähän isompaa ravia. Tuli oikein makeita pätkiä kun tamma liikkui välillä ihan omasta halusta pitkällä askeleella. Harmi vaan että kun valmisteltiin käynti ja istuin alas niin nokka nousi ja takajalat jäi matkasta. Omat jalat taas halusi nousta koko tunnin. Huutelin että molempien jaloissa on vikaa. Ope vastasi kuten pitääkin että hevosen jalat on ihan hyvät.

Ongelmia:
tamman oman aktiivisuuden puute
perässä tulevat takaset

Parannusta:
komentamalla heräsi liikkeelle
vain yksi vaihto vastalaukkatehtävällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora