torstai 9. kesäkuuta 2016

Puomeja ja kouluratsastusta estetunnilla

Torstain estetunnilla meitä oli jopa 6 ratsukkoa. Tosin eilen oli vain 3 niin hyvin tasoittui. Tänään päästiin toiveideni mukaan hinkuttamaan takapäätä alle. Ratsuksi sain oikean testikappaleen siihen eli jatkoin Lidalla. Hoitaessa oli alkuun hyörivä, sitten rauhoittui. Ei luimimisia.

Alkuverkassa tamma oli tänään kivan tasainen. Eteni ok ja kulki suht pyöreänä kaikissa askellajeissa. Tänään muistin tunnustella ohjien painoa käsissäni ja tajusin tehdä vasemmalla ohjalla makaamiselle jotain.

Alkuverkkaan sisältyi tänään yllättäen väistöjä. Ensin tehtiin käynnissä siksakia uralta sisään ja takaisin. Alkuun oli vähän hidas mutta sain parannettua ja opelta tuli jopa kehuja! Raviväistöt alkoi jäkittelyllä (pää taivaaseen ja hidastelua) mutta osasin ratsastaa tamman takaisin kuosiin. Yllättäen raviväistöistäkin tuli ihan kelpoja eikä jatkossa enää juuri jännittynyt. Vasemman pohkeen väistössä kaivattiin paremmin asetusta vasemmalle.

Tehtävään lisättiin voltit joka kulmaan (meni ruuhkaksi) sekä laukannostot väistöjen jälkeen. Vasemman pohkeen väistöstä suoristus ja vasen laukka ja oikean kanssa vastaava. Osa siis vastalaukkoina. Laukat nousi yllättävän hyvin eikä edes kovin löysästi. Sekä joka kerta pyytämäni laukka!

Laukassa tultiin kolmen puomin linjaa. Ensin vasen kierros, välit 17 ja 18 metriä. Meille 4. Tarkoitus oli siis tulla molemmat samalla askelmäärällä. Onnistuttiin yllättävän hyvin. Ope kaipasi yhä tehokkaampaa raipankäyttöä. Oikeassa kierroksessa ei meinattu osua ekalle puomille. Tuli myös yksi kunnon söhläkierros kun ei osuttu millekään puomille. Mutta nyt tamma heräsi ja ekaan väliin piti välillä vähän himmailla ja tokaan himmailla paljon enemmän.

Sitten tultiin eilistä keskimpyrää kavaleteilla höystettynä päätyvolteilla puomeilla. Eli mikinpäätä. Ope käski mua käyttämään ponnistuksissa raippaa. Sen lisäksi oli järkyttävän vaikeaa saada tehtyä vaihtoja samalla. Vasempaan vaihtoi kyllä, oikea oli hankalampi. Ei tullut mitään kovin ihanaa. Eikä taidettu edes mennä toiseen kierrokseen.

Lopuksi tultiin vihdoin oikeita pikkuesteitä. Neljän esteen kääntötehtävä silmukoilla. Ensin kaikki vasemmassa laukassa ja meni yllättävän hyvin. Oikean suunnan kierros oli kamalaa hapuilua ja vääriä laukkoja. Taidettiin kolistellakin. Linjat esteille oli ihan mutkalla. Onneksi saatiin sakkokierros, parannettiin huimasti! Edelleen yksi lähestyminen oli ihan vino mutta nätisti yli.

Loppuravissa Lida tuntui taas mainiolta. Ravasi letkeästi isolla askeleella eteen ja oli tasainen. Hienosti oli myös kahden ohjan tuella eikä yhtään makoillut vasemmalla! Rupean hinkumaan koulukisoihin! Maanantaina on jamboreet ja ulkopuolisetkin olisi tulossa, pitää vaan käydä koulutunnilla kvaalautumassa.

Ongelmia:
terävyys oli välillä kadoksissa
yhä vääriä laukkoja ja kolinaa
vaihdot oikeaan

Parannusta:
reagoi eilistä paremmin jalkaan
eilinen pahin löysyys oli pois
väistöt yllättävän hyvin
sileällä kivan tasainen
loppuraveissa taas makea
tasoittui kahdelle ohjalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora