lauantai 31. lokakuuta 2015

Etsimässä pyöreää ja etenevää ponia itsenäisesti

Lauantaina olisin halunnut liikuttamaan Listraa mutta sille oli muuta ohjelmaa. Kakkosvaihtoehto oli jekkuponi Ressu. Ruuna tuli halukkaasti tarhasta. Matkalla vähän neuvoteltiin siitä että käydäänkö heinäkasoilla mutta ei eskaloitunut taisteluksi asti. Varustaessa oli kiltisti.

Keli oli aurinkoinen +7°C. Lähes koko aika saatiin olla kentällä yksin. Tämän päivän missio oli saada poni rentoutumaan. Aikamoista jäkittelyä tarjosi taas alkuun. Käyntikin oli hidasta ja jännittynyttä. Otin samat metodit käyttöön kuin viime maanantaina.  Patistelin ja kehuin kun oli yhtään aihetta.

Käynti tasoittui ensin. Päästiin eroon pahimmasta kuolaimeen puremisesta ja haluttomuudesta taipua. Ihan hyvää käynnistä ei tullut ennen kuin otin raviin. Ravissa en saanut ponia liikkumaan kunnolla eteen. Luovutin sen verran että tehtiin siirtymiä ja haettiin muitakin etenemisasentoja kuin kumiankkaa. Pikkuhiljaa tuli hyviä pätkiä ja kehumisen myötä ne lisääntyivät.

Laukkoja ei tänään otettu alkuun kuin lyhyitä pätkiä. Nostoja ympyrällä eikä poni päässyt kiihdyttelemään. Haettiin enemmän sitä kadoksissa ollutta kouluratalaukkaa. Vaan nostoissa turpa aina nousi. Muuten laukat nousi hyvin. Tosi hyvin kyllä hidasti. Ehkä vähän liiankin hyvin. Töksähtäen.

Vaan lopuksi kun laukattiin pari kertaa kentän ympäri ja volttailin niin lopulta ruuna nyökkäsi vähän vasemmassakin kierroksessa. Oikea onnistui hetkittäin jo aiemminkin. En olisi uskonut että Pikusta oli helpompi kaivella pyöreä laukka esiin kuin Ressusta.

Loppukäynnit käytiin laavulla. Meni kivasti.

Ongelmia:
kenkä puuttui
olisi voinut edetä reippaammin
pyöreys piti kaivella esiin

Parannusta:
lopulta löytyi 3 pyöreää askellajia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora