torstai 29. lokakuuta 2015

Voihan koppura!

Torstaina aurinko rupesi juuri pilkottamaan pilvien välistä kun ajelin tallille. Lämmintä +5, yö oli pakkasella. Kenttä oli päässyt koppuraksi ja jouduttiin maneesiin. Toivottavasti pihakausi vielä jatkuu.

Ratsukot oli taas samat 4 kuin yleensä. Mulle siis Lida. Hoitaessa oli kiltisti ja jalatkin nosti tosi helposti.

Alkuverkassa tultiin jumppasarjaa käynnissä. Vaikka muutama puomi oli toisesta päästä vähän ilmassa niin eipäs tänään pudoteltu näitä. Elävämpää kättä toivoi ope. Kun sain myödättyä Lidan pään liikkeisiin paremmin niin ope oli tyytyväisempi. Ravissakin tultiin puomeja. Lida venytti aika kivasti eikä juuri kolistellut ravissakaan. Muuten tamma oli aavistuksen hidas reagoimaan jalkaan.

Tehtiin myös siirtymiä. Nostettiin laukkoja, tultiin puomeja pääty-ympyröillä ja joitain vaihtojakin. Meidän vaihtojen onnistumisprosentti taisi olla tänään yli 50, jee!

Puomi-kavalettilinjaa tultiin myös laukassa. Oikeassa oli hankala kääntää linjalle suoraan ja tulla sopivalla rytmillä sisään. Vasen oli helpompi. Vaan saatiin oikeassakin yksi sangen suora sisääntulo. Yllättävän hyvin pysyttiin myötälaukassa. Myös hetkeä myöhemmin hypätyssä 4 ristikon jumpassa.

Jumpalla Lida aluksi hyytyi. Pääty-ympyröillä liikkui paremmin. Tätä tultiin kummastakin kierroksesta ehkä kolmesti. Loppuun hypättiin vielä puomi-okseri-puomi-okseri-puomi. Eli esteiden väliin yksi askel. Tämä meni kivan helposti. Vasemmassa kierroksessa sisään ja keskityin pitämään laukan rytmin samana kaarteessa. Osuttiin joka kerta suht asiallisesti sisään. Lopuksi jälkimmäinen oli 80 cm. Parille vikalle kierrokselle tuli pudotukset mutta muuten meni paremmin.

Päivän suurimmat haasteet oli valmistelevien puolipidätteiden teko ja askelten osuminen puomeille. Laukassa Lida myös pudotteli raville herkästi. Sekä muualla että puomeilla. Peileistä näin tamman vinoudetkin ihan uusin silmin. Toki itsekin välillä taas hyökin hyppyihin ennen Lidaa. Mutta tosi kiva tunti vaikkei mitään superonnistumisia tullut.

Ongelmia:
valmistelut
laukassa pysyminen
välillä vähän löysää

Parannusta:
vaihdot meiksi aika hyvin
ei hirveästi vääriä laukkoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora