keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Pakkasratsastuskauden aloitus Leiralla

Keskiviikkona kävin taas Uotilassa rästimässä. Mennessä arvelin että luultavasti saan taas Leiran tai jos hyvin käy niin tulee Lida tai joku random. Ei tullut Lidaa eikä randomia vaan Leira. Nyt varustin sen edelliskerran varusteilla mutta taas meni pieleen. Satula olisi sittenkin ollut x koska heppa y ei tullut tunnille ja z voi laittaa y:n satulan. Vastasin että tarvitsen nämä poikkeukset kirjattuna johonkin.

Mennessä mittari näytti +2,5°C. Tunnin jälkeen -2,5°C. Pakkaselle siis meni. Vaan koska oli niin kuivaa niin pohja oli oikein hyvä. Ratsukoita oli 6 ja tunnin aikana muuttui hämärästä pimeäksi.

Alkuverkassa yritin olla kovin rauhallinen ja rento. Pitkät ohjat. Pohkeella tuntumalle. Käynnissä jotenkuten, ravissa ei oikein. Tehtiin väistöjä käynnissä uralta sisään ja takaisin. Kerrankin tuntui siltä että tunsin hyvin missä takaosa menee. Opelta ei tullut kommentteja, joten päättelin että menee ihan hyvin. Yritin muistella myös pitkiä jalkoja ja istuntaa takataskuille ja takakenompaan.

Ravi oli alkuun epätahtista jolkottamista pitkänä. Välillä oli myös vähän kiemuraa ohjauksessa kulmien jälkeen ja tuli muistutusta pitää kaula suorana. Laukat nousi sukkelasti ja rullasi helposti. Painopiste alas ja joustavat kyynärkulmat. Kerran vai pari pudotti raville. Nyt osasin pyytää nätisti takaisin laukkaan.

Välikäyntien jälkeen tultiin raviväistöjä. Keskilinjalle suoristus ja portainen väistö uralle. Nyt tuli välillä kommenttia että takaosa johtaa. En huomannut sitten millään. Muuten tahti rupesi säilymään pikkuhiljaa paremmin. Vasempaan kierrokseen lisättiin laukannostot väistöstä. Leira innostui niin ettei väistöistä meinannut hetkeen tulla mitään. Vaan siitä se tasoittui niin että päästiin sekä väistöt että nosto. Oikeassa kierroksessa ei nostettu laukkoja vaan väistön sisälle tehtiin käyntipätkä yhä väistäen. Käyntiin tuli nätisti mutta Annen termein hirveili takaisin raviin siirryttäessä.

Loppuraveissa oli taas ihanan tasainen ja tahdikas.

Ongelmia:
innostui laukannostoista
alkutunnista en saanut tasaiseksi

Parannusta:
olin itse rauhallinen koko tunnin
ei hötkynyt kavereiden spurteista pahasti
ihanan kiltti hoitaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora