perjantai 2. lokakuuta 2015

Testaamassa mahdollista vuokrajunnua

Perjantaina lähdin tutustumaan tallikaverin junnutammaan, joka on vuokraajaa vailla. En juuri kysellyt etukäteen. Tiesin että vastassa on vähän kuikelo rautias 4 v Aino. Siellä heppa odotti käytävällä harjattuna. Ei se ollutkaan suokki vaan lämppäri. Mutta ravipuuhista ratsuksi vaihtanut. Oli oikein asiallinen varustaa.

Omistajansa lähti toisella hepalla seuraksi. Käveltiin ensin pihan lenkkiä, sitten ravattiin. Vaikka keli oli tuulinen niin Aino ei hetkunut. Ihanan tolkku. Lämmintä n. +12°C.

Sitten mentiin kentälle pyörimään. Aika kevyesti menin. Käynnissä vähän taivutuksia. Ravi ei edennyt aidoissa ihan niin hyvin. Ympyröitä. Huolellisia valmisteluja. Tuntui vähän tasapainottomalta. Lopuksi otettiin vielä laukkaa kumpaankin suuntaan. Ensimmäisestä nostosta tuli reipasta ravia, oma tasapaino oli mitä sattuu ja ohjaus meni rikki. Laukkaan kuitenkin päästiin. Reippaasti meni ja kulmat tuli aika äkkiä. Muttei ollut pahimmasta päästä nelitahtista. Vasen nousi paremmin mutta eteni vielä vähän lujempaa. Kaarteissa taidettiin olla kummatkin aika kenossa. Nelitahtisuudesta olisin itse lähtenyt pois menemällä reippaammin. Mutta vauhtia oli muutenkin tarpeeksi. Omistaja kehotti kokoamaan istunnalla.

Loppuraveissa tamma oli virkku ja reipas. Vaan yhä rauhallinen muuten. Lopuksi käveltiin aika pitkään. Tulin alas kun heppa rupesi näyttämään väsähtämisen merkkejä. Itselläni ei oikein ole kokemusta siitä minkä mittaisia pätkiä tämän ikäiset jaksavat.

Oikein tolkku ja mukava eläin mutta vakituiseen ratsastukseeni turhan raaka. Vuokrahepaksi kaipaisin vähintään C-tason menijää.

Ongelmia:
tasapainottomuus

Parannusta:
kaikki askellajit löytyi
ei säpsynyt tai tuijotellut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora