torstai 1. lokakuuta 2015

Hapan ja hidas Pönä

Torstaina oli siis ilta vapaa koska hypättiin Uotilassa jo valoisalla. Ehdin siis kivasti Mallulle iltatunnille. Tänään ratsuarvelut oli pielessä ja sain Pönän. Tamma oli ihan superhapan karsinassa. Yritti purra ja kertaalleen sai napattua vähän kiinnikin. Komentamiset ei auttaneet. Huomion vieminen heinätuppoihin vähän helpotti. Yritin olla palkitsematta kiukuttelusta.

Ratsailla käveltiin pitkät alkukäynnit. Lämmintä oli vähän päälle +10°C ja hämärä syveni nopeasti. Ratsukoita tunnilla oli kivasti vain 3.

Kun aloitettiin ravissa niin alkuun Pönä jaksoi pari kierrosta tikata omalla innolla. Sitten sain sen jotenkin hyydyksiin ja lopputunti oli jonkinasteista puskemista. Alkuverkkana tehtiin kolmikaarisia. Piti taivuttaa huolellisemmin. Ei kovin ihanaa. Työlästä. Väliin kun mentiin uraa pitkin niin siellä sentään sain seilattua altajuoksemisen ja hyytymisen välillä. Parempi sekin oli.

Päivän tehtävänä tultiin askellajien parantamiseksi isoa ympyräkahdeksikkoa. Toinen puoli laukassa, toinen ravissa. Laukat nousi myötäisinä ja tamma oli rento. Mutta unohdin taivuttaa ja jos muistinkin niin ei se aina helppoa ollut. Lisää sisäjalkaa. Raviin piti ottaa istunnalla kun käänsi uuteen suuntaan. Sen poni osasi ihan itse. Omaksi hommaksi jäi tasapainottaa ravia. Alun juoksemisen jälkeen meinasi hyytyä siihenkin. Välillä laukassa heräsi.

Ei ollut kovin ihanaa tänään.

Ongelmia:
poni ei liikkunut vapaaehtoisesti kunnolla eteen
kuski ei muistanut taivuttaa tarpeeksi huolella
hoitaessa superäkäinen tamma

Parannusta:
ratsu oli rento

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora