perjantai 30. lokakuuta 2015

Perusasioita ja minihyppyjä

Perjantaina mahduin peruutuspaikalle. Kuvittelin että ratsukoita olisi ollut 6 mutta muistan vain 5. Pakkasta oli taas pari astetta ja kenttä vähän kopisi. Kivikova se ei ollut eikä tuntunut pahalta laukata.

Ratsuksi tuli eiliseltä tuttu Limoza. Kiva oli laittaa kuntoon kun kaikki kamppeet oli itseni jäljiltä.

Alkukäynneissä tamma vähän kiemursi. Ope muistutti yleisesti hyvästä istunnasta ja alkutunnin käteni ainakin olivat vähän paremmin asennossa. Jalat nousi tavalliseen tapaan. Otettiin raville ennen kuin kerättiin ohjat tuntumalle. Tänään en enää kiinnittänyt huomiota siihen jäikö Limoza kovin pitkäksi. Toisen pitkän sivun sisällä oli kavaletti ja tultiin sitä loivalla kiemuralla käytännössä koko tunti. Alkuun se oli maapuomina ja ravailtiin siitä yli. Limoza tuijotteli puomia ties kuinka monta ylitystä. Itse en jaksanut tänään lähteä yhtään tuijotteluihin mukaan ja tammakin tuntui siten rennommalta. Kolisteltiin kavaletti kerran alas kun keskityin liikaa kevennykseen ja suoristamiseen ja unohdin puolipidätteet.

Alkutunnista mentiin sitä vauhtia mitä tamma tarjosi. Laukkojen myötä taisin vähän sisuuntua ja vaatia parempaa etenemistä. Opelta tuli kehuja että näyttää paremmalta. Laukat nousi helposti jos vain maltoin valmistella. Hutaisemalla ei noussut. Laukassakin piti ratsastaa eteen.

Välillä saatiin kavaletille vaihtoja. Sekin vaati huolellista ratsastusta. Jos unohduin keskittymään liikaa käsiin tai reitteihin niin saatoin unohtaa vaihdot.

Kovin pitkiä pätkiä ei alkutunnista laukattu. Pitkät sivut laukassa, toinen lyhyt sivu käynnissä, toinen ravissa. Voltti käynnissä, myöhemmin ravissa. Käytännössä käyntiosuudelle tuli monesti ruuhkaa. Lopuksi laukattiin muutama kierros ympäri.

Hauska tunti. Nyt oli este turvallisen kokoinen meille. Tykkäsin tästä perusjuttuihin keskittymisestä. Ope sanoi että käynti monesti on hankalin askellaji. Limozan kanssa se on mielestäni kahta hankalampi kun tamma ei etene ja kiemurtelee. Ohjastuntumasta saattaa löytyä vikaa sillä pitkin ohjin marssi sitten taas hyvin. Eiliset tehtävät pohjustivat tätä kyllä kivasti. Tänäänkin olisi mieli tehnyt aloittaa himmailemalla käyntiä ja katsoa että herääkö tamman oma eteenpäinpyrkimys. Lopputunnista käyntivoltilla tarjosi laukkaa jos yritin käyttää ulkopohjetta (ja välillä muutenkin).

Ongelmia:
käynti oli edelleen hankalinta
omat perusviat, valmistelun ja taivutuksien puute
kuskin jalat nousi ja kädet tahtoi seilata
alkutunnista tuli sanomista etukenotuksesta

Parannusta:
nosti laukat ravista kun en sählännyt
vaihtoi laukan hypyssä jos ratsastin huolella
oli ravissa aika tasainen
ei tullut kylmä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora