lauantai 10. lokakuuta 2015

Hempalla ruusuke myös koulukisoista nollatreenillä

Lauantaina oli Tallinmäen kotikoulukisat. Kelin takia (pakkasyöt) kisat siirrettiin maneesille. Sain lähteä Hempalla kisaamaan vaikken sillä tosiaan ehtinyt yhtään koulutuntia mennä. Luokiksi rohkeasti KN ja B-merkki.

Letittäessä ruuna oli vähän häslä. Tuijotteli kavereita ja kurkotteli käytävälle. Ei tullut priimasykeröitä. Matkalla tallille oli oikein asiallisesti. Verkassa oli muutamia kommunikaatiohäiriöitä ja sain muutamia kiljahduksia ja takapotkuja. Kovin innolla ruuna oli menossa ja totesin että parempi ensin hölkkäillä alle ennen kuin ruvetaan hinkuttelemaan. Hyvin vapaassa muodossa (tosi pitkänä) Hemppa sai alkuun mennä. Yllättävän hyvin se siitä sitten tasoittui.

Verkka-aika tuntui alkuun aavistuksen lyhyeltä kun yksi ratsukko oli jäänyt välistä. Meidän lähtövuoro KN:ssä oli kymmenentenä viidestätoista. Vaan lopulta ehdittiin sangen sopivasti tehdä kaikki tarvittava. Pysähdyksistä ruuna lähti tosi herkästi taakse. Niissä piti olla tarkkana.

Maneesi oli sen verran pieni että suorittavan ratsukon lisäksi tilaa oli vain minikaistale päädyssä. En nähnyt järkeväksi lähteä sisään häiritsemään edellistä suoritusta.

Hemppa tuijotteli vähän tuomaripäädyn kulmia. Ohitettiin pääty kummastakin suunnasta käynnissä, muualla ravattiin. Itse rata meni suht asiallisesti. Toki oli paljon pientä viilattavaa. Yksi säikkyloikka tuli kun ihmisiä tuli ovesta sisään. Ravivoltilla kiihtyi ja kaatui sisään. Laukasta käyntiin tultiin ravin kautta. Alaspäin siirtymät hieman kättä vasten. Ohjat valui pitkiksi ja samalla myös ratsu. I:ssä nousi kuitenkin myötälaukka vaikka pitkälle sivulle asti tuntui väärältä ja poikitettiin. Nyt osasin olla korjaamatta.

Radan jälkeen oli hirveä yllätys kun Kaisa kertoi että ollaan luokan johdossa. Täh! Kiltisti arvosteltu, 60,8 %. Paperissa yksi 5 ja yksi 7, muut siltä väliltä. Lopulta lopuista ratsukoista kaksi meni meidän edellemme mutta sijoituttiin siis kolmansiksi. Eli ruusuke ja kunniakierros. Samalla kunniakierroksella laukkasi myös Anne ja Jetti. Tiimille kaksi ruusuketta. (Eikä Kaisalla ja Vakellakaan hullummin mennyt.)

K.N. Special:


Ennen palkintojenjakoa oli tosiaan aikaa kävellä ties kuinka kauan. Siinä meinasi vähän vilu iskeä. Vähän rupesin hakemaan käyntiväistöjä. Hetkittäin oli taas kommunikaatio-ongelmia ja ruuna jumitti. Ihanan kärsivällisesti olin kuitenkin liikkeellä. Toiseen luokkaan (B-merkki) aloitettiin verkka kunnolla vasta palkintojenjaon jälkeen. Oltiin vuorossa jo tokana, joten aika nopeaksi jäi mutta eipä siinä ihmeitä tarvinnut tehdä. Taivuttelin ja pyöritin laukassa muutamat ympyrät. Laukkalävistäjät oli helppoja kun ei tarvinnut pelätä vaihtoja.

Itse rata tuntui menevän ensimmäistä paremmin. Vähän oli epätasaisuutta alussa ja saatoin himmailla vähän turhaan. Mutta väistöt meni paremmin kuin pihalla. Ratsu pysyi rentona eikä protestoinut. Siirtymät alas tuli vain osin kättä vasten. Nyt ei tuijotellut päätyä enää yhtään. Laukat olisi kummatkin voineet rullata paremmin. Keskilaukan päätin ratsastaa kunnolla eteen. Hienosti lähti muttei sitten oikein tullut takaisin. Siitä sitten 5,5. Nyt oli ehkä arvosteltu vähän tiukemmin, sillä prosentteja tuli enää 58,487. Ei pelkoa sijoituksesta. Itselleni olisin näistä voinut antaa 59 ja 59,5.

Kummassakin paperissa luki että istun melko hyvässä asennossa. Kehuja tuli tahdikkaasta ja letkeästä hevosesta, kritiikkiä pitkiksi valuvista ohjista.

B-merkki:

Videot kuvasi Hannakaisa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora