keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Kolmatta kertaa Limozalla ja pikkuhiljaa kommunikaatio toimii

Keskiviikkona ei tietenkään voinut pitää vapaailtaa vaan päädyin illan vikalle tunnille. Meitä oli kivasti vain 4 ja lopputunnista vain 3. Heppaveikkaus meni pieleen, onneksi. Ei tullutkaan Pönää vaan Limoza. Tamma oli jo edellisellä tunnilla hommissa. Näytti helpolta ja reippaalta, joten jätin kannukset pois. Lämmintä +4°C, tarkeni ilman takkia.

Heti alkutunnista pitkin ohjin meno oli vähän kiemurtelevaa. Eteni kuitenkin kivasti siihen verrattuna kuin mitä myöhemmin ohjat tuntumalla. Tänään aloitettiin ravikin puolipitkillä ohjilla. Meni kauan ennen kuin tajusin että voisin silti yrittää pitää tuntumaa.

Ope kyseli meiltä toiveita. Vastasin että siirtymiä ja taivutuksia. Huomasin että taivutuksiin keskityin taas aivan liian vähän. Alkutunnin yritin kannatella käsiäni ja pitää kyynärpäät takana. Se vaikutti ratsastustaitoihini romahduttavasti. En osaa kuin sillä omalla tavallani. Ravissa tehtiin loivaa kiemuraa yhdelle sivulle. Välillä vähän sooloilin ja volttailin ja volttailin toiseenkin suuntaan. Lopulta tehtävänantoonkin lisättiin kiemuran sisään voltti. Oikeassa kierroksessa varsinkin Limoza kaatui aika suorin vartaloin sisään.

Alkutunnista taidettiin ottaa jo pidempiä laukkapätkiä. Ei tainnut tulla tänään yhtään ei-toivottua vaihtoa. Tosin vasempaan niitä ei niin herkästi tulekaan.

Väliin tehtiin ohjattuja siirtymiä. Käynnistä raville hypähti lähes laukkaa ajatellen. Alaspäin yritin siirtää istunnalla mutta silti pääsi vähän pitkäksi. Töksähtäviä siirtymiä pyrittiin välttämään. Käynnissä Limoza jäkitti. Ravista laukannostot oli hankalia.

En tiedä mitä tein väärin mutta oikea hartiani kramppasi. Jännitystä?

Lopputunnista rupesin ratsastamaan kunnolla ja tamma tasoittui.

Ongelmia:
omat kädet, kun kyynärpäät on paremmin niin ranteet menee mutkalle
laukannostot ravista
käynti
kramppaava hartia

Parannusta:
ei hitaillut
lopuksi tasoittui
laukatkin rupesi nousemaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora