sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Heinämopolla maastossa

Sunnuntaina oli maastopäiväni. Antamistani heppatoivevaihtoehdoista sain Ressun. Hoitaessa oli nätisti. Selkäännousussa lastaussillalta hyöri sen verran etten selvitynyt ilman apua.

Molempien ilmeitä voisi vähän parannella.
©Anni

Maastossa poispäin tallista liikuttiin aika madellen. Vähän piti jotain tuijotella ja näistä seurasi jähmettymisiä. Vastaan tullut mopo oli sen verran jännä että poni meinasi palata tulosuuntaan. Sen lisäksi piti tuijotella myös pihalla ollutta asuntovaunua ja roskiksia sekä tiellä ollutta mutaa. Vaan ei punaisia postilaatikoita.

Menomatka oli suurimmaksi osaksi käyntiä. Mentiin normilenkki tien laitoja. Vähän ravipätkiä. Pelottavista asioista poispäin löytyi enemmän vauhtia. Otettiin pieni laukkapätkäkin ja kulki ihan hyvin. Arvasin ihan oikein että kun tien päässä käännytään takaisin kotia kohti niin ponilla askel reipastuu. Otettiin enempi laukkapätkiä takaisinpäin. Hyvin pysyi silti hallussa. Muutama sivuaskel tuli laukassa kun ojassa oli lankkusilta. Normi laukkalenkkitiellä käytiin vähän spurttailemassakin. 44,4 km/h. Mopovauhti. Eikä Ressu kuulemma saa kauraa. Muuten laukkavauhti oli n. 30 km/h. Loppumatkasta poni ehdotteli ravipätkillä laukkaa ja käyntipätkillä ravia. Paitsi kun käytiin taas pätkä poispäin tallista niin vauhti hyytyi.

Käveltiin hyvin loppuun ja käytiin vielä metsälenkki. Silti poni oli ihan märkä kun päästiin takaisin tallille. Kelikin suosi ja aurinko pilkahteli välillä. Palatessa jopa +14°C. Oikein kiva syyskeli.


Poni ja wannebeponityttö.
©Anni
Ongelmia:
matelu poispäin
mennessä poni ei ollut kovin rento

Parannusta:
käyttäytyi tolkusti
hyvin hallinnassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora