lauantai 24. lokakuuta 2015

Oma kalibrointi pielessä

Päivän toinen kouluratsu oli Niilo. Ohjelma yhä helppo B:0 ja myös Niilo oli mennyt yhden radan alle. Tuomarin etukäteiskommentti oli että näytti löysältä, lyhyt verkka ja herätä poni.

Näin myös tein. Verkassa Niilo liikkui aika kivasti itse eteen. Alkuun taipui huonosti mutta se parani. Hain siirtymiin pehmeyttä. Loppua kohti pysähdykset meni höpöiksi ja ruuna rupesi poikittelemaan. Laukat nousi käynnistä hyvin, joskin aavistuksen löysästi. Muoto ja ohjattavuus tuntuivat Jatsin jälkeen tosi helpoilta. Poikkeuksellisen vaivatta kulki laukassa kauniin pyöreänä. Käännyttiin ja taivuttiin laukkavolteille. Lävistäjällä sain jopa vähän isompaa laukkaa. Tosin pudotteli tosi aikaisin raville. Tätä vähän treenasin vielä ennen kuin mentiin aitoihin ja sain lievää parannusta. Keskiravit lähti Niiloksi asiallisesti pohkeella pyytämällä. Peruutukset helposti ja suoraan. Liikkui pääosin mukavan energisesti

Radalla ravasin kertaalleen kummastakin suunnasta kierroksen ympäri. Vähän piti tehdä kiemuraa toiselle sivulle. Testasin myös keskiravia ja hyvin lähti. Aika reippaasti sitten aloitettiinkin. Kivasti suoraan aktiivista ravia. Ei pysähtynyt ihan tasan mutta riemuitsin ettei nykinyt ohjia tai poikittanut. 6,5.

Ensimmäinen keskiravi lähti omasta mielestäni hyvin ja sain kulmiin vähän hidastettua. Tahdinkin kuvittelin säilyneen. Silti tästä tuli 5,5 ja jälkimmäisestä 6. Ekalla voltilla Niilo tuumasi että nyt on liikuttu tarpeeksi ja uuvahti. Loppuradan sitä sai patistella eteen. Viimeinen kipinä puuttui mutta rikkoja ei tullut. Ravivoltit ihan ok. Jälkimmäinen hitusen pieni (huomasin jo tehdessä). Yritin ratsastaa kulmatkin huolella. Kolmikaariselle poni taipui mielestäni ihan ok paitsi vikaa kaarta vähän vastusteli. Tuomari taas kaipasi vielä huolellisempaa taivutusta. Pitäisi muistaa aina ns. ylitaivuttaa kisoissa! Kutosta silti tuli.

3 askeleen käyntiinsiirtymästä tuli 6,5. Keskikäynnissä ei onneksi ollut pahin hyytyminen. Tiesin silti ettei askel tahdo venyä. Kiltisti siitä kuitenkin 6. Laukka nousi pisteessä mutta aavistuksen löysästi. Tajusin kuitenkin ratsastaa heti ekasta askeleesta eteen ja tässä se auttoi. Voltti tuntui ulosliirailulta ja oma istunta kenotukselta. 6,5 mukavasta taivutuksesta. Keskilaukka oli vähän vaisu ja pudotti ennen uraa raville. Ei onneksi ihan kohtuuttoman aikaisin.

Peruutus oli lähes suoraan ja aika kevyin avuin. Tosin vähän töppöaskelin. Siitäkin 5,5, kättä vasten vastahakoinen. Laukannosto käskettiin valmistella. Muoto katosi ja poni tuntui siltä että tiputtaa hetkenä minä hyvänsä raville. Jouduin käyttämään aika paljon jalkaa enkä saanut energiaa lisää. Laukka kuitenkin säilyi.

Jälkimmäinen keskilaukka oli aika onneton esitys. Pohkeesta ei tapahtunut mitään ja Niilo pudotti omine aikoineen raville. Vitoset näistä. Lopputervehdykseen tultiin taas suoraan mutta ei pysähtynyt tasan. Riemuitsin yhä poikittamattomuudesta.

Alakertaan tuli lennokkuudesta ja kuuliaisuudesta 5,5, askellajeista ja ratsastajan asennosta 6 ja oikeista teistä 6,5. Tuomari kommentoi että jalat nousee.

Mielestäni suoritettiin tänään aika normaalia tasoamme ilman rikkoja. Siksi olin vähän pettynyt että prosentit jäi 58,6:een. Ei mitään jakoja sijoituksiin. Yleensä kun ollaan saatu alle 60 prosentteja niin poni on jännittynyt. Naapurikisoissa kun laukkaohjelma meni höpöksi niin silti tuli 60 %. Siksi vähän ihmettelin kun tänään ei omat tuntemukset tuntuneet olevan tämän kanssa linjassa. Mutta videon perusteellahan tämä on kuitenkin ihan asiallisesti pisteytetty. Muut tuntuivat sanoneen että tuomari oli tänään anteliaalla tuulella. Ei meille.

Pitäisi yhä siis ratsastaa vähän ylitempolta tuntuen ja lähes ylitaivuttaa. Lisää livekommentoituja koulutunteja tarpeen! Omiin tuntemuksiini ei näemmä ole luottamista.

Merja videoi meidän radan:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora