maanantai 26. lokakuuta 2015

Pätevä poni

Maanantain koulutunnille sain Ressun. Kiva. Poni teki yhden tunnin alle mutten ehtinyt yhtään nähdä miten meni. Ratsukoita meidän tunnilla oli 4. Sääennuste lupasi +4 mutta tunnin jälkeen näytti enää +1,5. Talvitakissa tuli silti liian kuuma ja vaihdoin välikäynneissä toppaliiviin.

Alkutunnin menin ehkä vähän liikaa värkkäillen. Ressua ei pyydetty vaan käskettiin. Yritin myös kehua kun teki yhtään sinnepäin ja olla sitten rauhassa. Tämä toimi yllättävän hyvin. Käynti pyöristyi ja ravikin yritti kovasti. Ruuna etenikin.

Tänään tehtiin taas siirtymiä. Laukattiin kaveri kiinni tai mentiin 30 askelta ravia ja 10 käyntiä. Laskeminen oli hankalinta kun yritin keskittyä samalla työstämäänkin. Ope ohjeisti tekemään siirtymät raviin ulko-ohjaa kohti (tms.) että saavutettu muoto säilyisi. Välillä onnistuikin vähän paremmin.

Tehtiinpä tunnilla yksi laukanvaihtokin. Ressu ei tosin vaihtanut ihan pyynnöstäni vaan lävistäjän jälkeen jatkoi hetken vastalaukkaa enkä taas huomannut koska laukka vaihtui. Ilman raviaskelia päädyttiin kuitenkin vasemmasta oikeaan laukkaan. Lopputunnista otettiin vähän pidempi laukkapätkä mutta ruunan houkuttelu laukassa pyöreäksi jäi puolitiehen.

Volteilla ruuna tasoittui ravissakin aika hyvin. Käynti rupesi loppua kohti olemaan suurimmaksi osaksi pyöreää. Eikä menokaan hyytynyt.

Hauska perustunti. Tämmösen jälkeen olisi kiva mennä ponilla itsenäisestikin kentällä ja viilata laukkaa vielä rennommaksi ja saada siihen vähän vaihteita. Vähän kurjaa että yksi kivoimmista ja mulle potentiaalisimmista ratsuista on tällainen kääpiö.

Ongelmia:
omassa istunnassa perusviat
seilasin laukassa enkä osannut istua hiljaa
laukassa ei pyöristynyt (vielä)

Parannusta:
rentoutui loppua kohti
kivan tasainen mutta etenevä
laukka oli vauhdikasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora