sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kolmatta kertaa elämässä kaksi tuplanollaa kisoissa samalla hevosella, viikonlopulta kolme kolmossijaa

Sunnuntaina oli Tallinmäen estekisojen vuoro. Nämäkin oli Isolan maneesilla. Luokiksi Hempan kanssa sain 80 ja 90 cm. Huimasta treenistä huolimatta.

Kisapaikalla oltiin aamulla hyvissä ajoin rakentamassa rataa. Vielä tässä välissä en halunnut sitä opetella. Onneksi kummassakin luokassa oli sama rata. 7 estettä ekassa vaiheessa ja este numero 11 oli tokan vaiheen vika. Kävelin radan ennen 70 cm luokan alkua kun pelkäsin etten ehdi ajoissa takaisin omaan radankävelyyni.


Ratapiirros, molemmissa luokissa sama rata.
Esteet oli eri paikoissa kuin piirroksessa.

Tämän päivän aikataulu meni niin että tulin Hempan kanssa tallilta kaksin maneesille. Lyhyellä matkalla taisi vastaan tulla 6 autoa, joista osa trailerin kanssa. Minua taisi jännittää enemmän kuin Hemppaa. Hepalle jännin kohta oli maneesin parkkipaikka.

Lopulta olin siis ihan ajoissa paikalla ja 70 cm luokka oli vielä kesken. Kentällä hölkättiin raviverkkaa noin 10 minuuttia alle. Sitten käveltiin pitkään ja hartaasti pitkin ohjin. Kävin sitten kävelemässä radankin vielä uudestaan.

Kenttä oli pehmennyt hyväksi eikä kopissut enää yhtään. Verkattiin siis pihalla. Lopulta verkassa tein temponmuutoksia ja kokeilin vinohyppyjä. Alkuun Hemppa ei meinannut isommasta laukasta tulla takaisin mutta se parani muutaman toiston myötä hyvin. Hypyt meni ihan ok. Tulinkohan kerran ristikon, pystyn ehkä kolmesti ja okserin kerran.

Edellisen suorituksen ajaksi päästiin maneesiin. Itseäni jännitti auringonläiskät niin paljon että kävin näyttämässä erikoisesteet Hempalle. Ei se niitä juuri katsellut. Kuvaajakin oli hukassa. Lopulta kun lähdettiin niin yleisöpääty oli käymättä. Päätin vain ettei siitä tehdä ongelmaa eikä tehtykään. Vähän ratsu siinä päässä alkuun jännittyi mutta keskittyi sitten esteisiin.

Rata meni ihan ok. Ennen vitosta vaihdoin laukan ravin kautta. Ysi hypättiin lähes ravista kun vauhti hyytyi kaarteeseen. Kaikista esteistä selvittiin puhtaasti ja aikakin riitti kolmanteen sijaan. Ei hullumpaa. Kunniakierrokselle lähtiessä Hemppa pomppi omiaan ja tarjosi vain vasenta laukkaa. Löytyi se oikeakin lopulta.

Joku meidän 80 cm radan kuulemma kuvasi mutta epäselväksi jäi että kuka, joten videotallenne on kateissa.

Ysikympin verkassa Hemppa pukitti esteen jälkeen kun toin liian juureen. Pysyin onneksi kyydissä. Yksi pudotettiin. Nyt onnistui temponvaihtelut laukassa.

Ysikympin rata meni sekin puhtaasti. Yhä kääntyi vähän huonosti. Kolmosen ja nelosen väliin tuli 4 askelta. Tosin kakkosvaihe meni lähes kokonaan väärässä ja ristilaukassa. Oltiin suht ripeitä mutta vain kaksi otettiin palkintojenjakoon ja jäätiin kolmansiksi. Myöhemmin tosin selvisi että jälki-ilmottautuneita tuli niin paljon että mekin sijoituttiin. Ruusuke tuli jälkitoimituksena. Viikonlopulta siis kolme kolmossijaa, mainiota!

Posekuvassa vain yksi ruusuke.

Ratojen jälkeen kentällä ravaillessa olin pitkästä aikaa ratsailla pakahduttavan onnellinen. Vaikka tässä vaiheessa kuvittelin vielä että ysikympissä oltiin ekat ei-sijoittuneet. Hempalla on muhun hyvä vaikutus. Kenttäkisoihin rupeaisi tekemään mieli. Nyt olisi jo kvaalitkin kasassa.

90 cm rata, Hanski videoi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora