maanantai 5. lokakuuta 2015

Aurinkoinen estetunti kauhistellessa

Maanantaina hypättiin uuden aikataulun mukaan jo klo 16. Keli oli aurinkoinen mutta sangen viileä. Olikohan +8°C. Ratsukseni sain taas Ressun. Meitä oli vain 3. Ruunikot, sukattomat tähtipäät.

Ressu oli hoitaessa kiltisti mutta kentällä laiskahko. Alkukäynneissä yritti vain hiipiä keskellä kenttää. Ravissa liikkui onneksi ihan ok. Laukkoja ei otettu alle vaan tultiin ravissa verkkaesteelle. Marimekolla varustettu ristikko, joten onneksi poni innostui laukalle asti hypyissä. Este nousi pystyksi ja ruvettiin kääntämään vuorotellen eri suuntiin. Vasemmalle laukka vaihtui joka kerta mutta koko poni kaartui sisään. Oikealle päästiin paljon paremmin suoraan mutta vaihto jäi välillä tulematta. Ope halusi vaihtoja lennosta mutta refleksit otti aina raville. Pysty nousi nopsaan isoksi. Olikohan jotain 85 - 90. Yli mentiin silti ja paikatkin osui suht asiallisesti vaikken erityisesti miettinyt.

Sitten hypättiin rata. Pysty, vasemmalle, suhteutettu, vasemmalle, okseri, oikealle ja pysty uudestaan. Pystyä ei nostettu enempää ja muut esteet oli ekalla kierroksella oikein maltillisen kokoisia. 60 cm tms. Suhteutetun väli mentiin taas enimmillä askelilla. Siinä missä isot hepat tuli 4 ja 5 niin me otettiin 6. Yksi väärä laukka mutta muuten ihan asiallista.

Toiselle kierrokselle muut nousi paitsi eka pysty. Taas kiltit korkeudet. Ehkä 70 - 75 cm. Alku meni hyvin mutta suhteutetulle askel ei sopinut. 5,5 askelta ja kielto. Ressu vähän dippasi jalkaa okserin keskellä. Itse pysyin hyvin kyydissä. Uudelle yritykselle sisuunnuin ja mentiin väli viidellä. Loppurata suht ok. Vika tipahti ja otettiin se uusiksi. Sitten meni hyvin. Makean tuntuinen hyppy.

Sitten vaihdettiin tehtävää. Okseri, tiukka vasen, pysty, oikealle, okseri ja tiukka vasen uudestaan ja lopuksi suhteutettu. Hyviä hyppyjä mutta esteiden jälkeen pientä haparointia. Nyt yritin mennä suhteutetun asiallisesti kuudella vähän kiinni ottaen. Vaan eipä mahtunut kuutta. Loikattiin viidellä vähän kaukaa. Näemmä laukka lähti rullaamaan paremmin. Tätä olisi ollut kiva mennä muutaman kerran eri askelmäärillä.

Nyt hypittiin vielä pystyä. Este nousi. Luulin että metriin mutta olikin vain 95. Ok-hyppy ekalla ylityksellä. Itselläni taisi jalat taas heilua takana. Tultiin vielä toiste. Vaikka puomi putosi niin itse hyppy tuntui paremmalta kun hypättiin vähän kauempaa. Kolmannella taidettiin tulla vähän lähelle ja saatettiin pudottaa taas. Vikalla kopsautettiin mutta puomi pysyi paikallaan, sitten riitti.

Joka välissä vain jännitin ja odotin että tunti loppuu. Vaikka kaikki meni lopulta ihan hyvin niin en voi sanoa tällä kertaa suuresti nauttineeni. Kuvaajaa en uskaltanut pyytää kun pelkäsin että sitten karma tiputtaa taas kyydistä. Tunnin jälkeen helpotus oli suuri. Selvittiin!

Loppukäynnit käytiin maastossa, sitten korjattiin esteet ja kylmättiin jalat. Hetken ehti huiliakin ennen kuin hommat jatkui.

Ongelmia:
yksi kielto
itselläni jännitykset takaraivossa

Parannusta:
myötälaukat löytyi aika hyvin
ihana valoisa keli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora