torstai 15. lokakuuta 2015

Lähes Jadella

Torstaina iltapäivästä kun päästiin tallille ei siellä ollutkaan vielä listaa tai opea. Arvelin meneväni Lidalla tavalliseen tapaan. Vaan haaveeni romutettiin ja löytyi tieto että mulle on merkattu Jade. Jopas. Ei muuta kuin harjaamaan pikkutammaa. Kovin oli mutainen eikä kyllä tuntunut yhtään Ressua isommalta vaikka on kuulemma n. 142 cm. Kun olin saanut toisen kyljen harjattua tuli tieto että saan sittenkin valita Lidan ja Jaden väliltä. Päädyin Lidaan. Onhan meillä huomenna vielä harkkakisatkin eikä tämä ole oikea hetki lähteä murentamaan hyppyitseluottamusta.

Avustuksella Lida haettiin sisään, harjattiin ja varustettiin pikavauhtia. Lopulta olin lähes ajoissa kentällä. Mistään en myöhästynyt. Keli oli ihanan aurinkoinen +8°C. Päällä vain poolo ja turvaliivi, hyvin tarkeni. Ratsukoita tunnilla oli 4. Vakiohepat.

Alkuverkassa Lida oli hidas ja nahkean oloinen. Liikkui kyllä kun herätteli. Jaksoi toki myös kytätä vakikulmaa ja otti tunnin aikana siitä parit lähdöt. Hidas mutta säikky. Tehtiin laukannostoja käynnistä. Puolikas raviaskel sinne taisi välillä hiipiä mukaan. Takaisin käyntiin tultiin ehkä 4 raviaskeleen kautta. Välillä pahemminkin. Ei priimaa. Hyvin irtosi vauhtia kun erehdyin nostamaan laukan mörkökulmasta poispäin. Hyvä ettei pukita. Vähän piti työstää pidempään laukkaa sillä kertaa. Myötälaukat nousi hyvin mutta suoruus kärsi nostoissa. Eikä tasoittunut tuntumalle.

Hypyt aloitettiin edellisviikolta tutulla tehtävällä. Ravipuomit, linjalla laukka ja ristikko. Päädystä eri suuntiin. Tänään Lida odotti laukannostot minun pyynnöistäni eikä otettu kieltoja. Ristikon jälkeen oikea laukka oli hukassa. Vasenta vaan tarjolla kumpaankin suuntaan. Ponnistuspaikat yhä mitä sattuu ja välillä taas hypin ennen hevosta. Vaan osasi se loikata myös 1,5 askeleen päästäkin vaikkei ope meinannut uskoa.

Sitten lisättiin ristikon perään käännös oikealle tai vasemmalle ja hypättiin okseri perään. Lopulta tultiin 4 hypyn ratoja ja tultiin kahdeksikolla kummatkin suunnat putkeen. Pahimmillaan pudotettiin neljästä 3. Mutta kun pyysin Lidan laukkaamaan paremmin eteen niin meno tuntui helpommalta ja paremmalta. Tasaiseen laukkaan keskittyminen auttoi yhä paremmin kuin ponnistuspaikkojen laskeminen.

Rata tultiin kahdesti eikä välissä nostettu. Korkeus näytti mukavalta, olisikohan se ollut n. 80 cm. Okseri, 6 laukan linja (24 m), 4 laukan linja (17,5 m) ja yksittäinen pysty. Yhä sukeltelin liikaa ja osa ponnistuspaikoista oli hukassa. Linjat jäi ahtaiksi ja olin niin jäässä etten osannut laskea laukkoja. Yhä keilattiin.

Toiselle kierrokselle lähdin ajatuksella uusintaradasta. Ope vähän auttoi ja nyt osuttiin parempiin paikkoihin. Tajusin pidättää ja 4 jäi linjalle ahtaaksi. Ekalla kerralla kuvittelin että siihen tuli 4,5 mutta se olikin 3,5. Kaikesta päästiin yli ja jokunen putosi.

Keksin loistavan tekosyyn paikkasilmäni hukkumiseen. Kun nyt hypin Lidalla ja Ressulla niin niillähän on hirmu erimittaiset askeleet. Ehkä siinä on osasyy.

Loppuverkassakaan Lida ei tasottunut kuin hetkittäin.

Ongelmia:
ponnistuspaikat
myötälaukat
ponnekkuus
kulman tuijottelu ja säntäily
pudotukset

Parannusta:
parani kun muistin ratsastaa
empimättä kaikesta yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora