torstai 29. lokakuuta 2015

Pallea hukassa

Torstain iltatunnille en olisi millään jaksanut lähteä. Jalkoihin sattui, väsytti kamalasti ja lämpömittarikin laski miinukselle. Sinne kuitenkin menin, pahasti myöhässä. Karma rankaisi heti ja ratsuni odotteli loimessaan pihalla varttia ennen tunnin alkua. Limoza siis. Onneksi tamma oli melko puhdas ja oltiin lähes ajoissa valmiina.

Ratsukoita tunnilla oli 5. Kenttä oli vähän kopsakka mutta mentiin silti kaikki askellajit. Alkukäynneissä vielä oli sellainen olo etten jaksaisi tehdä mitään. Pitkin ohjin kävely oli sopivan rankkaa. Onneksi tästä ei mitään höykkyytystä tullutkaan vaan istuntatunti.

Aloitettiin tosi maltilla tekemällä pysähdyksistä yhden askeleen pyyntö eteen. Piti pyytää vain se yksi askel ja ratsun homma oli liikkua se ja vain se. Erikseen ei pitänyt pysäyttää. Tämän Limoza hoiti aika helposti. Normaalista käyntimatelusta päästiin eroon ja pikkuhiljaa tamma olisi halunnut kävellä enemmän ja lujempaa. Siihen ei kuitenkaan lähdetty.

Ravissa istuttiin alusta asti alas. Tarkoitus oli pyytää askelia eteen ja sitten hidastaa istunnalla käyntiin. Istuntani ei osannut pysähtyä ja pysähdysyrityksetkin taisin tehdä väärin vatsalihaksia jännittämällä. Ohje oli työntää pallea eteen ja notkistaa selkä. Tamma jolkotteli ravia onnellisena kohti kaverin häntää ja pikemminkin kiihdytti kuin hidasti. Tosi pitkään kuitenkin maltoin enkä ottanut kädellä. Ope yritti useampaan otteeseen kädestä pitäen selittää miten minun pitäisi istua. Lopulta tamma malttoi vähän himmailla kulmiin ja päästiin käyntiin.

Lopuksi tehtiin vielä laukannostoja ravista. Limoza oli selvästi herännyt. Olin hieman huolissani miten laukat nousee ravista. Ensimmäinen nosto tuli vähän myöhässä. Tamma tiputti itsekseen raviin ja tänään se oli ihan ok. Myöhemmät nostot tuli tosi helposti. Jee! Tosin tamma tarjosi välillä laukkaa ilman pyyntöjäkin. Niitä ei kuulemma pitänyt sallia eikä kättä vasten ravijuoksua. Ravikin tosiaan vähän pääsi kiihtymään laukkapätkien myötä. Hassua oli se, että vaikka tamma oli niin innoissaan menossa laukkaan niin pudotti silti joka kerta viimeistään ympyrän jälkeen raville eikä laukassa kiihdytellyt. Haettiin hidasta ja rentoa laukkaa.

Hauska tunti vaikka lopulliset ahaa-elämykset jäivät tulematta ja moni opittu asia selitettiin nyt päinvastoin. Eipähän tarvinnut hinkuttaa tai patistella. Ei selvinnyt sekään kuinka rautakankena tänään liikuttiin kun ei taivuteltu.

Ongelmia:
en osaa pysäyttää istuntaani
pallean ajattelu ja siirtely on vaikeaa

Parannusta:
laukannostot ravista
tamma oli tänään tosi mutkaton

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora