maanantai 12. lokakuuta 2015

Liikkuva Pönä esteillä

Maanantaina estetunnille ei tullutkaan Ressua vaan Pönä. En ollut yhtään mielissäni. Tamma kuitenkin tuli kiltisti sisään eikä yhtään äkäillyt hoidettaessa. Heinäkasa edessä varmasti lohdutti. Ratsukoita tunnilla oli tänään 4. Keli ihanasti hieman päälle +10°C. Muutaman pakkasaamun jälkeen ihanan lämmintä!

Alkukäynneissä ratsu oli vähän tahmea. Päätin että tänään en jää pusertamaan vaan liikutaan. Ravissa tamma yritti hitailla mutta kun tomerasti pyysin niin hepo heräsi liikkumaan ihan itse. Laukassa tarvitsi vain päästää. Ihan kuin Ressu hyvänä päivänä. Alkuverkassa pyöriteltiin voltteja ja tehtiin muutamat laukanvaihdot. Vaihtoi ristiin ja kun komensin niin pukitti ja vaihtoi. Kysyin että saako semmoisesta kehua. Hienosti vaihdettu. Myöhemmät vaihdot oli yhtä hankalia. Enempiä pukkeja ei tullut vaan rallateltiin pitkään ristilaukkaa ennen kuin takajalkojenvaihtopyyntöni meni läpi.

Hypyt aloitettiin muistaakseni taas ravissa. Ponihan liikkui! Ei tarvinnut usuttaa. Esteen jälkeen tuli vääriä laukkoja kummassakin kierroksessa. Ennen hyppyjä poni venytti turpaa kohti puomeja mutta yli mentiin joka kerta. Tämän päivän teema taisi olla taivutukset kaarteissa ja suoristukset esteille.

Rata hypättiin kolmesti. Vikalla kierroksella vähän eri kuviolla. Noin 6 - 7 hypyn ratoja sisältäen tiukahkojakin kaarteita. Pönä eteni yhä itse. Kaarteisiin laukka meinasi vähän sammua mutta osasin toimia. Sarjaväli päästiin joka kerta yhdellä mutta suhteutetulle livahti kahdella ekalla yrityksellä 4. Siihen tuli hankala suoristus. Tokalla kerralla taisin hypätä ekan ennen ponia. Odota hyppyä tuli käsky. Vikalla kerralla päästiin väli kolmella.

Vaikka poni oli ihan hikinen ja tuntui uuvahtavan niin hyvin jaksoi kolmannenkin kierroksen.

Lopuksi tultiin ristikko-okseria vielä yksittäisenä. 90 ylittyi muuten ihan hyvin mutta ajauduttiin taas juureen. Lopuksi este nousi kuulemma hitusen päälle metriin. Olisin laittanut turvaliivin päälle mutta se oli yhä ihan märkä. Takakonttivahinko. Ilman mentiin siis. Eikä oikeastaan pahasti pelottanut. Ekalla kerralla pudotettiin. Vai olikohan se vielä ennen korotusta? Toisella yrityksellä kauniisti yli. Yksi päivän parhaista hypyistä.

Loppuraveissa en tänään saanut Pönää kovin pyöreäksi. Eteni kyllä kun pyysin. Eikä hyytynyt pystyyn vielä tässäkään vaiheessa. Pahinta matelua tuli käynnissä kavereiden hypätessä.

Ei ollenkaan paha tunti. Tällaisten jälkeen sitä rupeaa aina miettimään kisoja. Vaan jospa olisin jo ottanut opikseni. Miksei Pönä siellä liiku?

Ongelmia:
vääriä laukkoja alastuloissa
muutama pudotus
kuski ei aina malttanut odottaa hyppyä

Parannusta:
poni liikkui!
ei kieltoja
osasin korjata keskemmäs estettä
sain lopulta suhteutetun välin kolmella
reilu metrinen okseri ei jännittänyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora