torstai 16. helmikuuta 2017

Karma toi toiveratsun

Kun estetunti uhattiin perua niin kello 18 tuntia ehdotettiin tilalle. Lupauduin siihen joka tapauksessa. Jos ei oltaisi päästy hyppäämään niin olisin saanut toiveratsun. Laitoin listan että Listra, Wanesa, Piku tai Sokeri tuossa järjestyksessä. Näemmä hyppytunti kumosi toiveeni ja minulle oli merkattu Limoza. Kolme muuta toiveratsuani tulivat tunnille. Listran kanssa meni niin pitkään että sain valmiiksi varustetun ratsun kentälle. Enkä siltikään ehtinyt purkaa esteitä juuri ollenkaan.

Ratsukoita tunnilla oli 5 ja keli aavistuksen pakkasella. Käynnissä Limoza oli vähän hitaahko. Ravissa tuntui aavistuksen könkältä mutta juuri sen verran vähän etten ollut ihan varma että kuvittelenko omiani. Ajattelin että jos on paha niin ope kyllä sanoo ja voihan se olla että vertyy ja menee ohi.

Tehtiin voltteja ja loivaa kiemuraa. Pitkillä sivuilla eteni yhä parhaiten ohjat yhdessä kädessä ja raipalla hipsutellen. Muistin ratsastaa kunnolla ja taivutella. Ihan hyviäkin hetkiä. Välillä tehtiin esim. 6 askeleen käyntisiirtymiä ravista pituushalkaisijalle. Vaikka yritin taas skarpata niin kerran pääsi ope sanomaan ryhdistä ja käsien paikasta. Pahus!

Kun tamma eteni paremmin ja sain ohjat pidettyä paremmin kädessä niin tuntui ihan puhtaalta. Vaan kulmissa ja varsinkin oikeassa kierroksessa tuli välillä kummallisia askelia ja keula tuntui tahdittavan. Lopulta oli pakko avata suu epäilyistäni. Ravattiin isolla ympyrällä molempiin suuntiin ja päästin ohjia pitkiksi. Open kommentit oli ettei selvästi onnu mitään jalkaa mutta näyttää että on jumissa selästä tai lavasta. Laitettiin ratsu vaihtoon.

Olisin luultavasti saanut Dumbonkin mutta ensin ehdotettu Listra sai vankan kannatukseni. Eipä se kovin pitkään ehtinyt tallissa välillä olla. Käveltiin hetki ja sitten liityttiin mukaan pyörittelemään keskilinjalle käyntivoltteja. Vasen oli vaikeampi kuten muistelinkin. Mutta huolellisella ratsastuksella sain asiallisia voltteja vasemmallekin.

Tultiin yhä loivaa kiemuraa ravissa. Siinäkin napakat ohjat ja huolelliset taivutukset paransivat menoa. Kertaalleen sain Listrankin kanssa noottia istunnastani. Pallea eteen. Tai jotain. Tämä neuvo oli itselleni aika hepreaa. Listran kanssa oli ihanan perushelppoa kun tamma askelsi itse eteen.

Laukkoja tultiin meluvallin puolen pitkälle sivulle. Minä suoralla hevosella. Ensimmäinen nosto vähän viivästyi mutta nosti kaikki myötäisinä molempiin suuntiin. Pysyttiin linjallakin vaikka alkuun hieman seilattiin ja asetus piti säätää pois. Hieman enemmän olisin voinut skarpata siirtymissä ja laukan lyhentämisessä mutta sangen siistiä silti.

Äkkiä se jälkimmäinen puolikas tunnista meni. Kiva oli päästä Listran kyytiin koulutunnilla. Parin viikon päästä sille kuulemma tulee joku ostajaehdokas. Harkitsen jo vakaasti että maksaisin siitä suojelurahaa että saisin pitää sen kesälomaan asti alla.

Ongelmia:
Limoza oli könkkä
istunnasta huomautettiin molemmilla ratsuilla

Parannusta:
Limozan kanssa tuli ihan asiallisia ravivoltteja
oikein siistit laukat Listran kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora