torstai 23. helmikuuta 2017

Sokerin ennakointia

Torstain estetunti peruttiin yöllä sataneen erittäin runsaan lumen takia. Lopulta tilalle tarjottiin seiskan koulutuntia. Vastasin että voin tulla jos saan Listran, Wanen, Pikun tai Sokerin. Ensin Gizma meinasi olla ainoa vapaa mutta olen sille liian iso koska se on niin kapea. Sain sitten Sokerin. Keli oli muutaman asteen pakkasella. Ratsukoita tunnilla oli 6.

Alkutunnista mentiin aika käyntipainotteisesti. Sormeni olivat ihan käsittämättömän kohmeessa eikä lämmenneet. Lopulta ope haetutti mulle (normi)rukkaseni tallista mutta niidenkin kanssa meni pitkään ennen kuin lämpenin. Menin sitten lopputunnin niillä.

Suoralla uralla tein vähän temponmuutoksia. Sokeri oli kivan reippaana liikkeellä. Kulmat olisin voinut ratsastaa vielä huolellisemmin sillä läpi tunnin vähän kaaduttiin niistä läpi. Kaikki vapaaehtoiset volttailut lähinnä lusmuilin ja otin mieluummin siirtymiä käyntiin. Yritin keventää tamman keulaa. Oma istunta ja kädet taisi olla tänään aika kelvollisesti.

Tultiin keskilinjaa suoraan, meni ihan ok. Välillä myös muutaman askeleen käyntipätkiä. Takaisin raville lähti vähän hitaasti.

Tehtiin myös raviväistöjä uran sisältä uralle. Ensin piti mennä puolen pitkän sivun verran suoraan ja tämä oli meille se vaikein osuus. Sokeri lähti ehdottelemaan väistöä vähän tänne ja vähän tuonne ja ihmetteli vaan kun ei kelpaa. Vasta ihan loppupäässä uskoi että mennään suoraan. Lopulta päädyin siihen että suoristuksen jälkeen rupesin vain väistämään samantien. Ope ehdotti pientä siksakkia ja se toimi hyvin. Pari askelta toiseen suuntaan ja sitten toiseen. Päästiin kiemuroista. Alkuun takaosa vähän jäi mutta myöhemmin tuli open mielestä oikein hienoja väistöjä. Alkuun tuli myös kommenttia että istuin vinossa, paino oikealla ja oikea hartia laski alas. Vastasin että vautsi, en edes tiennyt että osaan istua myös niin päin vinossa. Ehkä eilinen kuskin suoristuskäsittely jäsenkorjaajalla auttoi.

Lopputuntia kohti Sokeri rupesi käymään etupainoisemmaksi. Yritin tehdä yhä paljon puolipidätteitä ja välillä siirtymiäkin. Ei tullut pahasti raskaaksi ohjalle mutta alkutuntia painavammaksi.

Ei laukattu. Loppuun vähän voltteja ja istuin välillä alaskin. Ei ainakaan tunnin aikana selkäni kitissyt. Mutta aiemmin päivällä muistutti ettei ole vieläkään ihan hyvä. Lopuksi vielä ratsu käyntivoltilla hyväksi. En meinannut olla tyytyväinen. Sokeri ei halunnut millään seurata asettavaa ja johtavaa ohjaa. Pökkelö, joka kaatui sitten sisälle koko hevonen. Aika pitkään hyörittiin ympyrää eikä ope ehtinyt luoksemme vaikka siitä vähän haaveilin. Päästin sitten vähän tasaisemman eikä liian matalan pätkän päätteeksi pitkät ohjat.

Loppukäynneissä tuli vielä tilanne kun pihalle ajoi auto kolisevan peräkärryn kanssa. Suurin osa hepoista säikkyi sitä ja Sokerikin lähti kiiruhtamaan ravissa kylki edellä karkuun. Vaikkei loikkinut niin silti vähän kurja tunne kun heppa ei ole hanskassa. Tietysti itse ohjat pitkinä ja ilman jalustimia. Kaikki pysyi kuitenkin kyydissä vaikka kentältä talliin saatiin vielä uudet pikkusätkyt kärrystä.

Kaarrossa Sokeri yritti hyöriä poikittain. Ehkä 4 - 5 kertaa piti palauttaa suoraan ja sitten pysyi.

Ongelmia:
sormet oli tänään pahasti kylmät
kulmat
väistöjen ennakointi
lopputunnista painui matalammaksi
säikkyi peräkärryä muiden mukana

Parannusta:
liikkui aktiivisesti
tuli hienojakin raviväistöjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora