keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Yllättäen taipuisammaksi

Keskiviikkona kiskoin varmuuden vuoksi topparatsastushousut ja Kuomat jalkaan. Ei sitä pakkasta sitten ollutkaan kuin -12°C. Onneksi otin myös kevyemmän takin mukaan sillä talvitakissa olisin tikahtunut. Ratsukoita tunnilla oli 5 ja sain Limozan. Tamma oli jo valmiiksi hommissa. Opena entinen tuntikaveri.

Alkukäynneissä edettiin vähän vaihtelevasti. Välillä reippaasti, välillä mataen. Tuntumalla piti oikeasti keskittyä ratsastamaan eteen. Tehtiin käynnissä loivat kiemurat pitkille sivuille. Pahimmat hidastelut tuli opea kohti. Sangen kankea oli oikealle. Vähän myös kiemursi. Tätä käynnissä ja ravissa. Kulmiin hidasti, suorilla pätkillä eteni paremmin. Kovin helpolta ei tuntunut vaan oli vähän luikero.

Välikäyntien jälkeen tehtävä vaihtui ja taidettiin ensin pyöritellä ravissa pääty-ympyröitä. Piti taivuttaa huolellisesti. Ja sitten vielä paremmin. Nyt tamma heräsi liikkumaan. Samalla suoristui ja pehmeni. Sen jälkeen taivuttaminen oli paljon helpompaa. Myös sinne oikealle. Olisiko ollut että vasta suoristuminen sai liikkeen esille? Piti pitää huoli ettei juossut alta ja tehdä pidätteitä ulkoa. Kertaalleen tuli käsky lyhentää hevostakin.

Laukkapätkät tehtiin nostamalla ennen lyhyttä sivua laukka, laukattiin lyhyt ja pitkä sivu ja sitten lyhyen sivun keskelle laukkaympyrä. Sitten käyntiin ja käynnissä nostoon asti. Oikeassa kierroksessa en niin muistanut keskittyä nostoihin. Laukka oli taas ravia hitaampaa ja yritin kovasti ratsastaa sitä eteen. Siinä taipui taas heikommin. Itselläni kantapäät nousi kengissä kun käytin pohkeita. Oikeassa kierroksessa vain sisäjalasta, vasemmassa molemmista. Ei hyvä. Käynnissä hevonen pikkuhiljaa heräsi. Vasemmassa kierroksessa sain tosi makeita laukannostoja pienillä avuilla ja ylöspäin. Tehtävää muutettiin molemmissa kierroksissa lopuksi niin että ympyrä tultiin kevyessä istunnassa. Siinä jalat pysyi paremmin. Vasempaan tammakin laukkasi paremmin.

Loppuraveissa Limoza oli oikein kiva. Reipas ja taipuisa. Mutta jos patistin lisää vauhtia niin vain hyytyi. Eli edelleenkään en ihan ymmärrä miten se toimii.

Ongelmia:
kantapäät nousi
käynnissä oli aika hidas
pitkin ohjin ohjautui välillä huonosti
yksi sangen kevyt jumitteluyritys

Parannusta:
ei juuri tuijotellut
makeita laukannostoja vasemmassa kierroksessa
lopputunnin ravi oli oikein hyvää ja letkeää
ei jumitellut
raippaa tarvitsi käyttää tänään sangen vähän

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora