lauantai 25. helmikuuta 2017

Lauantain kurssipäivällä irtonaisempi takaosa

Lauantaina koulukurssiin kuului vain yksi tunti. Onneksi oltiin vikassa ryhmässä eli sai kerrankin nukkua aamulla vähän pidempään. Nyt ryhmäjako oli laittanut meidän sennupoppoon yhteen. Annekin samalla tunnilla ja 3 ratsukkoa siis. Pihalla oli kirpeä noin 10 asteen pakkanen ja paistoi aurinko. Maneesissakin oli pakkasen puolella.

Nyt sanoin heti alkuun että selkäni on aika jumissa, joten voi olla että joudun välillä keventämään. Vastaus oli että olisi pitänyt sanoa jo eilen. Niin olisikin.

Hempan kanssa käytiin alkuun taas perinteinen keskustelu kun otin ohjat käteen. Mutta siitä se tasoittui. Ravissa ei saanut hätistellä liikaa. Kun eteni niin sitten sopi vain olla ja huomauttaa vasta kun meno hyytyi. Sopivan ravin tunnistamisessa oli edelleen ongelmia ja taisin vähän usuttaa varmuuden vuoksi. Nyt ei taidettu laukata alkuun ollenkaan, en muista enää.

Ravissa tehtiin pääosin eilistä neliötä. Nyt elämä oli paljon helpompaa ja oikeassakin kierroksessa sain perän käännettyä sisälle. Kunhan muistin valmistella niin tuli siistiä. Päätyihin lisättiin voltit ulos. Vasemmasta oikeaan varsinkin opepäädyssä Hemppa pullahti voltilla alkuun ulos. Mutta toisessa päädyssä tuli oikein kivoja ja tasaisia pätkiä. Pitkältä sivulta kääntyessä pääty meinasi vaan aina tulla syliin ja käännös valua pitkäksi. Olisi pitänyt olla hereillä valmistelemassa vielä aikaisemmin. Volteilla välillä keventelin mutta yritin suunnanmuutoksia ja kulmia istua alas.

Lopuksi tehtiin kentän etupäähän neliö. Ensin ravissa kierros ja sitten KN:n tyyliin radan poikki ja I:stä laukannosto. Kierros laukkaa paitsi ekalla kerralla kaikki sai sakkokierroksen heti perään. I:ssä takaisin raville. Laukannostot oli erittäin löysiä ja tuli vähän myöhässä. Toinen oli heti parempi. Vasemmassa kierroksessa sekä ravissa että laukassa piti keskittyä runnomaan Hemppa ovikulmaan kun yritti pyöristää sen aika etäältä.

Oikealle ensimmäinen laukannosto oli kaamea lörtsy. Taidettiin tehdä kaksi laukkaa tähänkin suuntaan. Vikalla itse laukka kulkeutui aika kivasti ja tasaisesti. Siirtymiin pitäisi keskittyä molempiin suuntiin lisää. Mutta ravikin tasoittui aika nopeasti ja sain päätyyn siistit kulmat. Siitä tuli lupa keventää.

Lopuksi eiliseen tapaan pyöriteltiin pääty-ympyröitä kevyessä ravissa. Hemppa ravasi rennosti ja letkeästi. Ei tullut juuri sanomista. Tuntui että aika vähän muutenkin tällä tunnilla. Riemuitsin kun tehtiin tuo laukkaneliö yksitellen että nyt saan open huomion mutta juttelikin samalla vielä ravissa olevalle tai jo aloittavalle ja tunnuin jääväni vähän paitsioon. Ehkä meillä meni sitten niin hyvin?

Tunnin jälkeen oli teoriapätkä ja siellä käskettiin puhua itselleen nätisti. Olen tsempannut asian kanssa ja ratsastankin pääosin hyvällä mielellä ja parastamme esitellen. Ainakin Hempan kanssa! Vieraskoulukisojemme alisuorittamiseen lääke oli vain lisää kisoja ja lisää kokemusta.

Ongelmia:
vasemmassa kierroksessa vähän oikoi ovikulmaa
laukannostot oli aika lässähdyksiä
ei edelleenkään ihan täydellisen tasainen edestä

Parannusta:
tasaisempaa kuin eilen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora