sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Polviltaan omalle tasollemme

Sunnuntaina iltapäivällä ratsastettiin kurssin lopuksi rata. Tällä kertaa B-merkin kouluohjelma. Hempan työmotivaatio rupesi karisemaan eikä hepo olisi enää oikein halunnut satulaa ja vielä vähemmän kuolaimia. Maneesissa ei kuitenkaan koko viikonlopun aikana säikkynyt mitään.

Lähtöjärjestystä rukattiin ja olin toisen verkkaryhmän ekana. Nyt en päässyt oman poppooni kanssa samaan porukkaan ja verkassa se ahdisti aika paljonkin.

Hemppa oli ihan tasainen. Tein yhden käyntiväistön ja herättelin ravissa. Pyöreämmälle niskalle kaipasi ope, minä kaipasin takaa aktiivisemmaksi. Ravissa ei tehty ihmeellisyyksiä, uraa pitkin ja ympyröitä. Pari volttia. Laukassa samoin yritin virkistää ruunan hereille. En osannut sanoa onko heppa pitkä vai ei. Kaipasin Annea ja Lauraa kovasti!

Verkkamme oli noin vartin. Tultiin open ohjeesta keskilinjaakin. Liekö aurinko häikäisi Hempan mutta juuri ennen kaarretta heppa kompuroi ja kaatui polvilleen. Ope sinkaisi hyvin nopeasti pois alta muttei menty nurin asti vaan Hemppa jäi polvilleen. Yritin olla mahdollisimman hiljaa kyydissä. Siitä se sitten kampesi ylös ja hetki hämmästeltiin mitä tapahtui. Ohje oli tulla keskilinja uudestaan, ennen kulmaa siirtyä käyntiin ja kääntyä käynnissä.

Lopuksi testasin vielä pysähdykset ravista eikä tapeltu ihan tavalliseen tapaamme. Hetki ehdittiin olla aidoissa ihan keskenämme ja lopulta 4 minuuttia ennen virallista aloitusaikaamme kysyttiin että olenko valmis.

Keventelin ravin hereille ja istuin pitkällä sivulla alas. Ratsu jännittyi sen verran että tein vielä voltin alle.

Ohjelma oli suht siisti ja tasainen. Hemppa eteni (pidin esteraipan mukana eikä tarvinnut käyttää). Ei nykinyt ohjia eikä tullut rikkoja. Ei oltu keskilinjalla tänään ihan parhaiten. Tuli ehkä 30 cm verran huojuntaa. Siirtymät oli viikonlopun parhaat. Ravista käyntiin ja käynnistä raviin tuli kivan pehmeästi. Samoin laukannosto käynnistä oli oikein täsmällinen ja energinen. Toinenkin nosto oli ihan ok. Laukasta raviin tuli kättä vasten mutta tilanne nollautui kivan nopeasti ja sain jo kulmat ratsastettua asiallisesti. Muistin jopa nauttia menosta radalla!

Radan jälkeen olin eniten huolissani siitä että oltiinko liian pitkiä ja löysiä. Ei kuulemma.

Paperi oli ihan positiivinen, jälleen kerran kiltisti arvosteltu mutta yhä samaa linjaa. Ei kehitystä. Ravivoltti levisi ulos, liirasi takaa. Huomasin radalla mutta treeneissä siitä ei sanottu. Ehkä siellä tehtiin sitten siistimmin? Ekassa pohkeenväistössä kaula meni lopussa mutkalle. En huomannut yhtään. Käynti meinasi mielestäni hyytyä. Toisessa taas "pyrkii etupainoiseksi". Näistä olisin mielelläni kuullut jo aamulla! Edellisessä saman radan kisapaperissa taisi lukea samaa. Pitäisi aina tutkia ne!

Pisteet oli kutosesta seiskaan. Muoto kuulemma riittävä helppoon B:hen. "Hyvin esitetty. Laukasta alastultaessa vielä vähän "etuvetoinen". Pääsääntöisesti hyvin eteenpäin esitetty." 66,304 %. Kahdentoista kisaajan joukosta oltiin neljänsiä. Kolme paremmin pärjännyttä oli kaikki yksäreitä omilla ratsuillaan ja ihan aiheesta saivat meitä paremmat pisteet.

Vähän jäi sellainen olo etten saanut tästä nyt irti niin paljon kuin olisin halunnut. Alaspäin siirtymiä pitää treenata. Tämä oli kyllä jo tiedossa. Mitään ei taidettu saada juuri paremmaksi. No, notkistuipahan ratsu taas yhden viikonlopun verran.

Senni videoi suorituksemme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora