perjantai 24. helmikuuta 2017

Taipumisen hankaluutta kulmilla

Perjantaina suhasin töistä lentsikalla Artsikurssille. Kone oli vartin myöhässä ja meinasi tulla kiire. Onneksi Laura haki Hempan sisään, harjasi ja satuloi sen sekä kurssikin oli kymmenisen minuuttia myöhässä. Korvahuppuja ei ollut missään, joten mentiin ilman. Vähän Hemppa katsomopäädyssä hätkyi muttei säikyiksi asti. Herpaantunutta keskittymistä. Ratsukoita tunnilla oli 3 ja pakkasta pihalla -8°C. Maneesissakin oli siis viileä.

Käynnissä oli puolen kierroksen verran keskustelua ja nykimistä ennen kuin Hemppa tasoittui.

Ihan alkuun ravissa piti saada ratsulle vilkkaat jalat ja takaosa toimimaan. Säikytä ja odota, jotenkin noin. Vauhtia tuli ja yritin vahtia ettei olisi vain pitkää kipitystä. Hommassa tuli kuitenkin niin kuuma että takki piti ottaa pois ja menin pelkällä fleecellä.

Verkkatehtävänä tultiin ensin kevyessä ravissa, sitten laukassa, ellipsiä. Pitkillä sivuilla suoraan ja päätyihin puoliympyrät. Pitkillä sivuilla piti asettaa ulos, päädyissä ihan reilusti sisään ja myödätä ulko-ohjasta. Päädyt oli meille helpompia. Tehtiin tätä ravin lisäksi myös pitkät pätkät laukassa. Ensin vasen ja siinä odotetusti pitkän sivun asetus ulos oli hankala osuus. Päännykimistä ja etuosan pullahtamista sisemmäs. Osan pullahtelusta saatoin aiheuttaa itse seinän puolen jalallani. Laukat oli kuitenkin suht tasaisia muuten. Oikeaan kierrokseen mentiin hyvin pitkään ilman yhtään kommenttia. Sitten tuli sanomista laahustavasta laukasta, jonka jälkeen vähän lennätin Hemppaa estemoodiin. Ei tullut lisäohjeita joten kai se oli hyvä?

Välikäyntien jälkeen ratsastettiin kulmia. Ensin pieni hetki käynnissä että opittiin reitti. Neliö, jonka kaksi sivua oli pitkien sivujen keskellä. Oikea kierros ensin. Somaa että kaikki kolme ratsua olivat samaan suuntaan vinoja. Ennen kulmaa etuosaa ulos, taivutus sisään, tarpeen mukaan takaosa myös sisään sulkumaisesti ja itse kulmassa höllättiin sisäkäsi ja sisäjalka ja ratsun piti kääntyä rennosti itsestään. Kulman jälkeen nautittiin hetki menosta ennen kuin valmisteltiin takaosa sisään ennen seuraavaa kulmaa. Hemppa vastusteli takaosan siirtämistä sisään ja jäkitteli. Ei kovin ihanaa ja harjoitusravi tuntui omassa selässäni haljulta.

Vasemmassa kierroksessa ohjeet oli erilaiset. Sisäohjasta piti kääntää kulman läpi. Kulman jälkeen eteen. Vasen sisätakajalka kuulemma raahusti tms. Kun hätistelin niin meni aika rumaksi ja istuminen kamaloitui entisestään. Käsky oli ajatella aina kulmasta ulos keskiravilla. Pitkillä sivuilla yritin ottaa tuntumaa liiaksi oikeaan eli ulko-ohjaan ja tuli päännykimistä. Vasta kun tajusin pitää ruunan jatkuvasti kiinni sisäohjassa niin tasoittui.

Pyöräytettiin kuvioksi lopuksi vielä neliöt päätyihin eli keskeltä radan poikki suuntaa vaihtaen. Hemppa heräsi ravaamaan ihan itse ja meinasi mennä jopa vähän villiksi. Onneksi tästä päästin pääty-ympyrälle keventäen. Ihan en hahmottanut mitä siinä haettiin. Isoa ravia, sisältä myötäämistä välillä ja ratsun venyttämistä. En ollut ihan varma kuuluiko Hemppaa päästää pidemmäksi. Ihan ei asetukset säilyneet kun päästin sisältä. Oikeassa kierroksessa ravasi sitten ihan kunnolla eteen.

Meno oli tasaisinta kevyessä ravissa. Varmasti omat selkäjumit vaikuttivat siihen. Ei tuntunut mitenkään kovin hohdokkaalta ja Hemppa vastusteli ja kiemurteli aika paljon. Siksi kommentit katsomosta että hyvältä näytti aiheuttivat suurta ällistystä. Olisi pitänyt saada videoita!

Tästä pitäisi kuulemma huomenna päästä jatkamaan. Toivottavasti selkäni ei näistä kovin suutu.

Ongelmia:
kuskin selkä sattui
Hemppa nyki ohjia
sulkuasento tuntui Hempalle hyvin vaikealta
tälläkin tunnilla taisi välillä kivistää oikeaa käsivarttani

Parannusta:
oli suht aktiivinen
ei ollut kovin pitkä
katsomoon oli kuulemma näyttänyt oikein hyvältä, energiseltä, lyhyeltä ja tasaiselta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora