sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Radan ratsastuksen valmistelua ilman suurempia vaatimuksia

Sunnuntain aamutunti harjoiteltiin B-merkkiä iltapäivän rataharjoitusta varten. Hemppa oli tänäänkin suht tasainen eikä meiltä mielestäni vaadittu kovin paljon.

Aloitettiin käyntiväistöillä. Ei kulmaan vaan kulman katkaisu ja uralle väistöasennossa ennen kirjainta. Käynnin kuljetusta uraa pitkin. Liikaa väistämällä sain vain etuosan irtaantumaan urasta. Ei tullut oikein mitään laatukommentteja näistä.

Taidettiin vähän ravata välissä ja keskittyä tekemään pyöreitä, oikean linjaisia ympyröitä. Melko pian siirryttiin laukkojen pariin. Puoliympyrä ravissa ja I:ssä laukka. Puoli ympyrää laukassa ja lävistäjä perään. Oikea laukka nousi C:ssä käynnistä ja pitkän sivun keskelle tehtiin keskiympyrä. Päädyn jälkeen lävistäjä ja raviin. En muista suoritusjärjestystä mutta välillä mentiin molemmat putkeen. Jo etukäteen tiesin että meidän vaikein kohta on ekan laukkalävistäjän jälkeen siirtyminen raviin ja kulmaan pääseminen. Niinhän ne alassiirtymät tuli kättä vasten. Mutta vain kerran Hemppa tarjosi itsekseen uutta laukkaa. Toisella lävistäjällä sai vähän kuljettaa laukkaa isommin eteen. Unohdin sitten tietysti valmistelut. Ei näistäkään mitään ihmeempiä kommentteja tullut.

Lopuksi tehtiin vielä ravivolttikuviot. Kevensin ravin hereille ja pyöritettiin ihan asialliset voltit ja osuttiin keskilinjalle. En ainakaan muista kuulleeni korjauskehotuksia.

Sangen vähän tuli harjoitusravissa istumista tälle tunnille. Vähän tuntui siltä että jäätiin paitsioon eikä meiltä vaadittu yhtään itsemme ylittämistä. Se riitti hyvin mitä tarjottiin. Tunnin jälkeen ahdisti ettei minulla ollut selvää suunnitelmaa miten saisin ensimmisen laukkalävistäjän jälkeisen kulman ratsastettua kunnolla.

Ongelmia:
meiltä ei vaadittu yhtään enempää

Parannusta:
Hemppa laukkasi lävistäjät hyvin loppuun asti
esitettiin aika tasaista menoa

Iita kuvasi viimeisen volttipyörittelyn:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora