sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Estekurssin alku eilisen estetunnin kertauksella

Sunnuntaina Tallinmäellä oli päivän mittainen estekurssi. Sennujen ryhmään tuli 5 ratsukkoa, kaikki hevosia. Minä tietysti Hempalla. Pihalla pakkasta oli n. -8°C. Poolo ja takki oli tunnilla vähän liikaa. Esteet pysyi maltillisen pieninä niin en laittanut turvaliiviä.

Tunti oli aikalailla eilisen estetunnin kopio. Tosin tänään vaatimustaso oli aika tapissa eikä meitä päästetty helpolla. Vähän meinasi korventaa että eilen oli ok mennä pitkällä hevosella ja tänään sellaista ei suvaittu. Mutta paljon parempi näin, itsepähän toivoin. Hemppakaan ei meinannut suvaita lyhentämistä ja koko tunnin nyki ohjia.

Sekä alkuun puomeilla että tiukalla kavalettitehtävällä tuli sanomista liian tiukoista kulmista. Eilen kun mielestäni kavaleteille valuttiin liiankin loivasti ja huonosti suoristaen. Kunnon laukka, ratsu pyöreäksi. Välillä meni pari askelta, välillä kolmannes kierroksesta. Enemmän tappelua ratsun kanssa oli kun eilen.

Puomit meni ihan ok, kavaleteille tuli enemmän sakkokierroksia. Vesimatto meni ihan siististi ja okserihypyissä olin tänään paljon paremmin mukana. Ei kamalaa muttei supermahtavaakaan. Ohjien nykiminen haittasi. En jaksanut pitää vastaan vaan Hemppa sai samalla nyittyä minua irti satulasta. Vaikken sitä aina huomannutkaan.

Loppuun taidettiin hypätä okseri, sininen ja vesimatto. Sarjaa ei taidettu vielä hypätä tällä tunnilla. Eli vähän erilailla kuin eilen. Ekalla kierroksella okserille tuli iso hyppy ja oltiin aika levällämme sen jälkeen. Ohjia keräillen sain viime tipassa käännettyä pystylle. Vedelle taisi tulla hassuun paikkaan ja väärässä laukassa alas. Sakkokierros perään, hallitumpaa menoa. Ei tiukkoja kulmia eikä saa päästää ratsua venähtämään kaartessa ennen vettä. Paljon paremmin ja nyt löytyi loppuun myötälaukkakin. Esteet pysyi tänäänkin sangen maltillisen korkuisina.

Ongelmia:
Hemppa nyki ohjia

Parannusta:
istuin hypyissä paremmin mukana
Hemppa ei protestoinut pomppimalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora