torstai 9. helmikuuta 2017

Suht tasaista menoa

Torstaina ope piti uhkauksensa/lupauksensa ja sain hypätä Listralla. Sunnuntaista viisastuneena hain tamman tarhasta kaurahoukuttimella varustettuna. Se tehosi. Ratsukoita tunnilla oli 2 ja tänäänkin saatiin rakentaa rata omasta päästä. Haaveilin ympyrätehtävästä, kaveri sarjasta. Lisäksi laitettiin suunnanvaihtoesteeksi kapea. Kapeat tynnyrit jäi laittamatta. Pitkälle tuntia paistoi aurinko, pakkasta oli -10°C molemmin puolin.

Alkuverkassa taivuteltiin ja tehtiin raviväistöjä. Taas olin hetkittäin eri mieltä open kanssa siitä mihin ratsuni oli asettunut. Tämä johti siihen että eniten keskityin tuijottamaan humman niskaa, väistöt menivät siinä sivussa. Listra oli suht rauhassa ja sain oman käteni pidettyä omasta mielestäni suht elävänä. Tehtiin myös muutamat vaihdot. Yhä tuntui itselleni vaikealta mutta taisi molemmat vaihdot kuitenkin tulla.

Hypyt aloitettiin porttikulman pystylle ravissa. Olipa hankalaa taas alkuun. Sitten Listra nappasi laukan askelta ennen pystyä muttei kuulemma ollut paha. Käsiä paremmin mukaan ja harjaa pitkin. Laukassa oli helpompaa, tosin alkuun tohaistiin taas kertaalleen ilman mitään paikkaa mutta Listra ehti kerätä jalkansa yli. Jo alkutunnista taisi nousta ainakin ysikymppiin.

Oma versioni päivän radasta.

Rata tultiin useamman kerran. Eihän siitä mitään ympyrätehtävää tullut (esteet 1 ja 4) vaan kiltti kulmapysty, suoristus linjalle, lyhennystä ja tiukka kaarre loppuun. Meidän suurin hankaluus oli vika kaarre. Listra halusi kanttailla oikealle itsekin. Ja pikemminkin kiihdytteli esteille kuin malttoi odottaa. Ekalla kierroksella en raaskinut ottaa kiinni kun toinen oli niin innoissaan menossa. Vaan parempihan se kaikille oli että mentiin rauhassa. Sarja oli alkuun suht sopiva. Esteiden noustessa väliä vielä vähän lyhennettiin. Osasin sitten ratsastaa siihen rauhassa. Vikalla kierroksella olin tyytyväineen omaan olemiseeni myös a-osalla. Eka pysty nousi ja vikalla kierroksella se oli kuulemma vähän vajaa 110 cm. Vikan kierroksen hyvyyttä oli myös myötälaukat!

Välin sakkokierrokset tultiin vikalle linjalle. Kunnolla kiinni ennen kapeaa. Itse olisin halunnut välissä aidalle asti. Listra ei. Vaikka tultiin vinosti niin sukkelasti loikkasi aina vikankin. Ei kovin tyylikästä mutta kyllä se reitti vähän parani loppua kohti. Sekä ratsu rupesi odottamaan kapeaa estettä eikä niin kiirehtinyt. Vikalla kierroksella tosin lähti jalustin ja loikkasin vikan yhdellä jalustimella. Kuskin suurin kantapää on ne kantapäät. Ei tahdo pysyä alhaalla.

Kivan paljon tuli hyppyjä tänään ja ihanan ongelmattomasti meni. Vaikka pyysin kuvaajan lopuksi. Harmi ettei siinä vaiheessa enää paistanut aurinko, vaan se oli ehtinyt jo laskea. Kuvittelin että tämä oli tamman eka estetunti saikun jälkeen mutta olin kuulemma väärässä.

Tunnin jälkeen saatiin taas omistajan leipomia korvapuusteja. Ihanaa!

Ongelmia:
liukastuin pyllylleni kun talutin heppaa kentälle
paljon vääriä laukkoja ykkösen jälkeen
viimeinen kaarre
unohdin välillä lyhentää
istuin kuulemma taas kenossa vasemmalle
kantapäät ei pysyneet alhaalla

Parannusta:
hoitaessa ei ollut kovin häslä
ei tuijotellut kulmia
alkuverkassa taisin saada laukat vaihdettua
kaikki esteet helposti yli
ei pudotettu yhtään
aurinko paistoi suurimman osan ajasta eikä tullut säkkipimeää!

Anni videoi lopputuntiamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora