tiistai 7. helmikuuta 2017

Etukenotusta jälleen kerran

Tiistaina oli tällä erää viimeinen Riitan tunti. Ratsukseni sain taas Sakun. Kämpillä lämpömittari johti harhaan ja näytti vain reilu -12°C. Todellisuus oli toinen ja tallin pihalla auton mittari näytti -18,5°C. Mikä ihmeen aivopieru oli jättää fleece pois välistä? Onneksi oli kuitenkin softshell-housut, varpaanlämmittimet, paksumpi takki ja kolmisormihanskat. Ratsailla tarkeni eikä muuallakaan ollut ihan yhtä jäätävää kuin viimeksi. Silti pelkkä alupaita takin alla tuntui tuolla kelillä hurjan niukalta. Ehdotin ilman satulaa menemistä mutta vastaus oli ettei sitten saa valittaa eikä tippua. Tuntikaveri kertoi että Saku saattaa pukitella ilman. Laitoin sitten kiltisti satulan.

Ratsukoita tunnilla oli tänään 6. Alkuun taas ponit toisessa päädyssä.

Tänäänkin aloitettiin kääntelemällä pyörylöitä ohjan perässä. Oikea ok, vasemmalle hitusen enemmän vastustelua. Nyt rupesin ensimmäistä kertaa saamaan vähän juonesta kiinni. Sitten pyörittiin taas ympyröillä. Asetus sisään, hidasta, väistä ulos. Yritin sisäkädellä korjata sisäpohkeen puutteita. Siinäkin vikana oli lähinnä hutiloitu käyttö. Väistihän se ihan nätisti kun pyysin kunnolla. Meno tuntui hitaalta ja jatkuvasti edessä oli paljon tyhjää vaikka kuinka tein pienempää ympyrää tai oioin. Hoputtelusta ei reipastunut. Tässä vaiheessa tosin tästä vielä hidasti hyvin. Kumpaankaan suuntaan ei asettunut erityisen hyvin mutta nyt huomasin sen ja pyysin sitten vähän enemmän.

Uraa pitkin tehtiin välillä harjoitusravissa kiinni, välillä keventäen eteen. Päätyihin ensin puoliympyrät eli kulmat pyöristettiin. Päädyt hitaammin ja ulos väistäen. Pitkillä sivuilla eteen. Sitten  tehtiin kunnon kulmatkin. Tänään ehdottomasti eniten kommentteja tuli etukenotuksesta. Jotenkin se sieltä hiipi. Eilen oli samaa ongelmaa. Ehkä lyhyet ohjat veivät minutkin mukanaan? Muutaman kerran käynnissä Saku oikein painoi ohjille. Myötääminen oli parempi apu siihen kuin vetäminen.

Sitten kulmiin lisättiin voltteja. Volteilla taipui ja myötäsi. Suoralla en tätä osannut pitää. Muutaman kerran käytin asetuksen ulkona muttei tästä oikein ollut apua. Pysähdyksessä taivuttelin kaulan molempiin suuntiin. Ehkä ravissa taas liikaa vedin enkä johtanut? Olisin kaivannut myös kuuliaisempia jarruja. Pari kertaa otin omin lupineni käyntiin kun tuntui vyöryvältä. Istunnalla hidasti kaarteisiin hyvin. Mutta sama juttu että piti muistaa istua. Parhaiten toimi kun kannoin kädet ja tein niillä mahdollisimman vähän. Rullautin ravin istuntani kautta. Onneksi Saku oli suht tasainen eikä harjoitusravi sattunut pahasti selkään. Välillä tuntui vähän.

Lopuksi laukattiin ihan uraa pitkin molempiin suuntiin. Olikohan ensin oikea? Siinä sain istuttua paremmin. Vasemmassa taas könötin. Laukkakin oli ihan kelpoa kun ajattelin ylös. Vasemmassa ei puskenut yhtään niin pahasti päädyissä sisään kuin pelkäsin. Taivuta huolellisemmin. Taipuihan se kun tein jotain enkä vain ajatellut. Ei se ihan niin ajatuksella toiminut. Kummasti se itse tekeminen tänään unohtui kerta toisensa jälkeen. Keskityin lyhyisiin ohjiin ja keräilin niitä lähes jatkuvasti kun kolmisormihanskoissani ei ollut mikään paras pito.

Loppuraveissa Saku juoksi 15 metriä. Ope ehdotti jo kääntämistä voltille mutta muistin istua ja pidätteet menivät ihan pitkän sivun keskelläkin siististi läpi. Eikä mitään pelkkää ohjista kiskomista vaan istunta käyttöön. Sormet oli tunnin lopuksi viileät turbohanskoista huolimatta.

Tänään ennen ja jälkeen tuntia Sakulla oli kova hinku maistella takkiani ja hanskojani. Tietysti molemmat suoraan pyykkikoneesta. Herkullinen pesuaine?

Ei meidän paras päivä mutta sainpa sentään vasemman ohjan pidettyä tänään kevyempänä!

Ongelmia:
etukenotus
sisäkäsi yritti väistää ulos
pudotteli laukasta raville
alkuun oli hankaluuksia saada reippaampaa menoa

Parannusta:
laukat nousi näppärästi ja pudotusten jälkeen sain nopeasti takaisin
hidasti ravia kun muistin hidastaa
muutenkin totteli kun pyysin kunnolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora