torstai 16. helmikuuta 2017

Perumisen peruminen

Torstaina tuli päivällä viesti että estetunti on peruttu koska ei ole muita tulijoita. Pienen selvittelyn jälkeen selvisi että tuntikaverin ongelma on hajonnut auto ja kyytiongelma. Oma hinkuni esteille (varsinkin kun maanantaina ei hypätty) oli niin iso että kävin sitten kyytimässä tuntikaverin paikalle ja päästiin tunnille.

Ratsukoita siis me kaksi ja viimeaikojen vakihepat eli mustat sirpanat. Minulla siis Listra. Oltaisiin kasattu aidan viereen 2 askeleen sarja mutta ope kaipasi innaritehtävää. Laitettiin se takapäätyyn aidan viereen. Sitten yksi pysty keskelle kenttää uralle ja toinen lävistäjälle. Keli oli nollan kieppeillä. Etukenttä vähän jäinen mutta takaosa hyvällä lumipohjalla.

Alkuverkassa vaadittiin jo säntillistä ratsastusta ja pyöreää niskaa. Ei se meiltäkään ihan hetkessä tullut. Opelle taisi riittää kaula kaarelle sillä sisäohjasta nyppimällä se demottiin. Itselleni oli vähän kynnystä lähteä tekemään sellaista, onneksi omatkin konstini tuottivat tulosta. Tehtiin taas muutamat laukanvaihdot verkassa. Vaihtoi ainakin edestä. Yritin ottaa asian kepeästi ja päästää tarpeeksi ulkoa.

Hypyt aloitettiin yksittäiselle pystylle ravissa. Oikeassa kierroksessa oltiin esteen jälkeen väärässä laukassa. Sama juttu kuin viikko sitten. Vaikka käänsin katseen ja yritin johtaa niin silti. Lopulta huomasin että laskeutuessa kaikki painoni on vasemmalla jalustimella. Ehdotin että voisinko heittää vasemman jalustimen pois. Heitettiinkin kaikki ratsastajat kaikki jalkkarit. Ravissa sisään. Ihan hyvin näinkin. Taisi tulla yhä väärässä mutta vaihtoi itse. Otettiin parit laukkahypytkin ilman jalustimia. Ihan jees.

Sitten maanantain tapaan lyhennettiin jalustimia. Meille siis kierteet. Taas piti muistella kantapäitä alas. Yhä loikittiin yksittäistä pystyä ja meni hyvin. Paikka piti kyllä päättää jo kolmea askelta ennen. Helpotti kun Listra rupesi imemään kunnolla. Nyt ei menty jättimäisiä vaan huippukorkeus oli n. 90 cm.

Väliin huilit ja sitten innarijumpan pariin. Alkuun ravissa sisään. Ensimmäinen kavalettiviritelmä pudotettiin maapuomiksi ja 4 hypättävää jäi. Erittäin siisti eka kierros! Korkeuskin oli oikein turvallinen. Jatkossa suurin ongelma oli kulma ennen linjaa ja Listran kanttailuyritykset. Ei taipunut kauniisti, ei. Kertaalleen tultiin vähän laakana ja kopsautettiin johonkin. Paljon oli muistettavaa mutta katse oli hyvin, istuin sangen vakaasti ylihyppimättä itse (vaikka jalustimet oli yhä minit) ja kantapäätkin taisi olla alhaalla. Listra hoiti oman osuutensa pääosin yllättävänkin rauhassa. Vika pysty nousi ehkä jonnekin 80 cm kieppeille. Kaksi ekaa vähän vähemmän. Kolmosena oli kavaletti.

Lopuksi tultiin vielä rata. Vasemmassa kierroksessa pysty, lävistäjällä tötteröpysty ja oikeassa jumppa. Oikein siisti kierros, tötteröllä vaihtui laukka, kaarteissa tamma tuli yllättävän hyvin kiinni ja jumpankin jälkeen taisi olla myötälaukka. Paikat osui hyvin ja sain kaarteenkin ratsastettua taivuttaen. Ekalla esteellä tuli jopa kommentti että olin oikein suorana (enkä vasemmalle kallellaan). Vautsi! Siihen oli hyvä lopettaa.

Loppuraveissa Listra yritti kipitellä ja kiihdytellä. Siitä ei ihan hyvää tullut. Loppukäynnit käytiin laavulla ja vaikka venyi yliajalle niin oli yhä valoisaa! Kevät tulee!

Ongelmia:
ei oltu alkutunnista ihan heti nenä nyökyssä
väärät laukat oikeassa kierroksessa pystyn jälkeen
kulmien kanttaaminen kohti jumppaa

Parannusta:
ravihypyt ilman jalustimia onnistui helposti
viimeinen kierros oli oikein siisti
muistin katseen eteen jumpalla
helppoa ja tasaista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora