maanantai 6. helmikuuta 2017

Seilaamista koulussa ja esteillä

Maanantaina pakkanen kiristyi. Mennessä näytti -10°C ja palatessa -14°C. Arvoin pitkään mutten laittanut uutta paksua takkiani.

Listalla en tullut onnelliseksi. Kropek molemmille tunneille. Voih! Hoitaessa oli kiltisti, nätisti nosti kaviotkin. Ratsukoita tunnilla taisi olla 4. Kentän pohja taas aivan yllättävän hyvässä kunnossa. Tasainen lumipohja, ei kova eikä edes liukas.

Koulutunnilla tehtiin loivaa kiemuraa ravissa ja laukassa. Lyhyelle sivulle voltti. Alkutunnista tuli noottia liiallisesta etukenosta. 3-sormihanskoissa ohjat luisti. Pidin ne silti koko tunnin käsissä. Koulutunnin lopuksi tuli näpeille hiki mutta estetunnin lopuksi sormia vilutti. Käynnissä ei kiemurreltu kovin pahasti. Ravissakin väheni kun pyysin reippaammin eteen.

Ensimmäiset laukat ei taas meinanneet nousta. Mutta kun Kropek oppi tehtävän niin tiesi kyllä missä laukka nousee. Ei silti ennakoinut vaan kun joka toinen kierros ei nostettukaan laukkaa niin meni tyytyväisesti ravissa. Olisi pitänyt mennä harjoitusravia mutta vasen alaselkäni ilmoitti heti alkuun ettei ole hyvä juttu. Ei ollut sietämättömän kipeä mutta sain luvan keventää. Tunnin jälkeen oli aiempaa pahempi ja estetunnin jälkeen vielä huonompi.

Lopputunti tehtiin vastalaukkoja loivalla kiemuralla. Ne meni meillä siististi. Ohjaaminen oli vaikeampaa kuin vastalaukka. Oikeassa kierroksessa pudotti laukan pari kertaa pois mutta sain nostettua nopeasti takaisin ja vieläpä halutun.

Kyllä Kropek loppuraveissa ihan asiallisesti meni mutten ollut silti erityisen ihastunut. Istunnalla tuli käyntiin. Eikä loikkinut tai säikkynyt omiaan. Kelvollista.

Estetunnin alkuun käveltiin aika pitkään. Onneksi oli vielä takki kentän laidalla. Pidin sen päällä alkuravienkin ajan. Lisää hönkää eteen ravissa. Taivutukset huolellisesti. En meidän taivutuksille antaisi kovin hyvää arvosanaa. Uralta irrotessa meni lapa edellä ulos, loppuvoltista kaatui suorana sisälle. Laukassa meitä olisi voinut hiillostaa jo alkuun enemmän. Nyt viipotin tyytyväisenä pitkällä hevosella. Enkä tietenkään edes tajunnut että se on pitkä.

Hypyt aloitettiin minipystylle ravissa. Yli mutta vähän miten sattuu. Eikä napannut laukkaa vaan jatkoi ravissa. Laukkaylitysten jälkeen valui kierroksesta eli suunnasta huolimatta oikealle. Tarpeeksi aktiivisesti, ei liian pitkänä. Paikat toin monesti turhan juureen. Enkä osannut istua hypyissä. Takapuoli meni kuulemma liian taakse. Kädet ei tuntuneet riittävän myötäämiseen. Jalustimien lyhentäminen vähän auttoi. Ehkä hevostakin olisi pitänyt saada lyhennettyä? Väliin ihan ok-hyppyjä. Välillä tultiin enemmän läpi. Ei silti empinyt.

Välikäynnit oli niin pitkät että jäädyin taas. Seisoin jalustimilla ja kevensin käyntiä. Ei auttanut. Sai onneksi hölkötellä.

Oma versio radasta. Kakkonen oli ristikko.
Aloitettiin numerosta 1 ja lopetettiin kun oltiin hypätty kolmonen.


Sitten hypättiin "rata" kahdesti. Esteitä oli siis vain 2. Vasemmalta pysty (toisesta reunasta 70 cm, toisesta 85), lävistäjä, oikealta ristikko, lävistäjä ja pysty uudestaan vasemmalta. Aikamoista kiemurtelua. Toinen kierros meni paremmin kun saatiin toiveestani ohjeita jatkuvasti ja lähes kädestä pitäen. Ristikon jälkeen kiemurrettiin yhä pahasti. Vika hyppy pystylle oli ihan siisti.

Loppuravit oli aika lyhyet eikä siinä ollut mitään kovin loisteliasta menoa.

Kropekin kanssa hypätessä (sekä koulussakin) olen aika kuutamolla siitä että koska laukka on sopivaa. Tarvitsisin siihen alkuun aika paljon enemmän opastusta ja tunteen siitä että mikä on hyvä. Kyllähän tuon kanssa varmasti paljon oppisi. Ainakin hyppäämään tuollaisilla muhkummilla. Tosin tahtoisin tehdä sen yksityistunneilla että saisin open jakamattoman huomion. Eihän se kamalaa ollut (ei tosin ihanaakaan) mutta jotenkin en tule Kropekin kanssa onnelliseksi vaikka menisi hyvinkin.

Ongelmia:
alaselkä juili vasemmalta
kiemura ratsu
estetunnilla ei ollut mitään tuntumaa koska laukka on sopivaa
pari kunnon pudotusta (lähes läpijuoksua)
esteiden jälkeen vietti oikealle

Parannusta:
teki vastalaukat hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora