maanantai 20. helmikuuta 2017

Perusratsastusta ja istuntaa estetunnin sijasta

Maanantain estetunnille sentään sain Listran. Harmi vaan ettei kenttä ollut edes laukattavassa kunnossa. Jatkettiin siis tälläkin tunnilla perusratsastuksen parissa eikä selvinnyt millaisia estetehtäviä sijaisope päämme menoksi olisi kehitellyt. Ei tullut kavalettejakaan vaan kaksi puomia. Ratsukoita tunnilla oli 3, keli yhä vähän pakkasella.

Listran kanssa kaikki tuntui niin paljon helpommalta kuin Kropekilla. Osasin pitää käteni paljon tasaisemmin ja ratsastaa jalalla tasaista tuntumaa kohti. Tiedän jo Listralla että johtava ohja ei saa vetää ja minkä verran ulkotuen pitää pehmetä. Melko pitkä käyntipätkä tälläkin tunnilla alkuun. Yllättävän hyvin tamma tänään taipui vasemmankin jalan ympäri. Puomeista päästiin kolistelematta yli.

Ravissa mentiin nyt kenttää ympäri. Loivaa kiemuraa, puomisivulle voltti. Välillä myös kevyen ja esteistunnan harjoituksia. Tuppasin unohtumaan kevyen istunnan jälkeen etukenoon. Muutama kierros meni ennen kuin opin ratsastamaan kevyessäkin istunnassa rauhallisempaa ravia. Mutta kivan tasainen Listra oli tänään. Ei tuijotellut eikä säikkynyt.

Tehtiin joitakin siirtymiäkin kevyessä istunnassa. Jalkoihin vähän otti mutta nyt osasin kääntää oikeaakin jalkaa paremmin suoraksi.

Ihan mukava perustyöskentelyn tunti. Ei mitään kovin ihmellistä.

Kaarrossa Listra hyöri eikä halunnut seistä takamus tallia kohti. Karsinassakin oli vähän kärsimätön mutta nyt malttoi pitää päänsä sen verran paikallaan että oikeasti palkitsin suitsien riisumisella siitä, kun pää oli hetken aloillaan. Kehitystä.

Ongelmia:
kevyen istunnan jälkeen unohduin etukenoon
hartioiden rentouttamisesta taisi taas tulla sanomista
kyynärpäät kylkiin -kommentti tuli ainakin kerran

Parannusta:
oli aika tasainen
opin hidastamaan ravia kevyessä istunnassa
ei tuijotellut, jännittynyt tai säikkynyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora