maanantai 27. helmikuuta 2017

Liukas Listra

Maanantaina sain ihanaisen Listran molemmille tunneille. Pakkasta oli muutama aste ja kentällä lisää lunta. Molemmilla tunneilla oli 3 ratsukkoa. Tunnit piti entinen tuntikaveri. Sain mennä koulutunninkin ilman piuhoja, jes!

Koulutunti aloitettiin pyörittelemällä ravissa päätyihin ympyröitä. Muistin pitää käteni melko asiallisesti, lievästä etukenosta tuli pari kertaa sanomista. Myös estetunnilla. Listra oli kivan tasainen. Välillä aavistuksen hidas. Metsän puolen pääty kentästä oli selvästi jännä. Uraa pitkin päästiin kelvollisesti ohi mutta pääty-ympyröillä jännittyi. Hidasti kohti päätyä ja vaihtelevasti kiihdyteltiin pois.

Tehtävänä tultiin lyhyet sivut käyntiä ja keskelle seis. Toinen pitkä sivu laukkaa, toinen ravia. Myöhemmin molemmat laukkaa. Tilan mukaan sai tehdä laukassa ympyrän. Kaikki laukat nousi oikein. Pysähtyikin ihan ok. Suurin haaste oli mörkökulmasta pois kiihdyttely kun tamma tarjosi ravia käynnin sijasta. Ympyröillä piti yrittää lyhentää ja mielestäni jotain eroja saatiin aikaiseksi.

Kiva tunti ja hyvä määrä toistoja. Suoritettiin hyvin. Toppaliivin riisumisen jälkeen ei tullut rennommista hartioista enää kommenttia. Unohdin kysyä että johtuiko toppauksesta.

Samoilla tulilla jatkettiin estetunnille. Käynnissä tuli sen verran vilu että toppaliivi piti vetäistä takaisin päälle ja silti alkutunnista sormet olivat jäässä. Vähän pyöriteltiin ympyröitä käynnissä ja ravissa. Sitten tultiin maapuomeja ravissa pitkällä sivulla. Listra toimi niin tolkusti ettei ravissa haitannut että pidin ohjia yhdessä kädessä ja lämmittelin toisessa sormia. Kääntyi ja kuunteli pidätteet.

Homma vaikeutui kun tehtävä vaihtui. Maapuomi ja ristikko, ravissa. Listra tulkkasi kaukana esteen edessä olleen maapuomin ponnistuspuomiksi ja useamman kerran loikkasi ristikon laakana. Lopulta opin pitämään ristikolle asti kiinni. Pystynä ilman maapuomia sujui paremmin mutta esitettiin sellaisia spurttailuja hypyn jälkeen että kaikki käskettiin ottamaan linjalla seis ennen aitaa. Vaikka tultiin kuinka hallittua laukkaa esteelle niin silti Listra ampaisi hyppyyn. Sain kuitenkin paikkoja tuotua välillä vähän lähemmäs. Pysähtyminenkin onnistui hyvin suoralle. Ei ihan yhtä sukkelasti kuin aiemmilla treenikerroilla mutta suht pian. Tässä vaiheessa este oli korkeimmillaan. Ihan max 80 cm, taisi olla kuitenkin yli 60.

Seuraavaksi tultiin haaveilemaani ympyrätehtävää. Ei ehkä ihan parhaimmillaan talvella. Kaksi ristikkoa noin 12 metrin kaarella. Ensin ravissa maapuomeina. Sitten laukassa maapuomeina. Ihan ok. Ei saanut päästää kiihtymään. Ristikoina tultiin väli näppärästi kolmella. Kerran tosin vedettiin toisesta ohi kun tamma kiihtyi ihan nollasta sataan enkä uskaltanut liukastumisvaaran takia kääntää esteelle. Kun kaivattiin neljää niin sain sen neljännenkin runnottua. Ei ollut siistiä tai tasaista ja paljon piti pitää. Saatiin lupa tulla kolmella.

Loppua kohti meidän lipsuminen paheni ja Listra kuumahti vielä entisestään. Ilman esteitä laukka oli välillä ihan siistiä ja hallittua mutta aina hypyissä kiihtyi. Tehtiin molempiin suuntiin ympyrätehtävä maapuomilla, puomilla ja ristikoilla ja vielä puomilla kahdesti. Ristikoiden välissä ja jälkeen vähän sudittiin. Vikalle kierrokselle tuli ohje tulla ravissa. Oltiin me hetki ravissa mutta sitten taas singottiin. Ehkä olisi pitänyt välissä ajatella takaisin raviin.

Kiva tehtävä mutta tämä pitäisi ottaa joskus paremmalla pidolla uudestaan. Ehkä hyppytaukokin innosti Listraa entisestään. Eikä ne päädyn möröt jättäneet ollenkaan rauhaan. Loppuraveissa mentiin ainakin niska ylhäällä.

Tunnin jälkeen tein oman puoskarianalyysini. Listra aristaa selkää harjatessa, notkahtelee ja heiluttaa oikeaa takasta. Painelin selkää käsin enkä saanut mitään reaktioita. Tulkintani oli ettei pidä siitä miltä harja tuntuu.

Ongelmia:
sormet jäätyi estetunnilla
möröt päädyssä
suoralla esteen jälkeen laukka vaihtui aina vasemmaksi

Parannusta:
kaikki laukat nousivat myötäisinä
pysyttiin pystyssä
sain säädeltyä askelmäärää kaarevalla linjalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora