keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Verryttelyä koko valmennuksen verran

Keskiviikkona oli taas Defepäivä. Keli kääntyi plussalta pakkaselle ja satoi vettä ja räntää. Onneksi oli maneesi. Hoitaessa heppa oli oma kiltti itsensä. Tosin yhtä jalkaa kauhoi oman aikansa ennen kuin antoi sen putsattavaksi.

Alkuverkka mentiin tavalliseen tapaan itsenäisesti. Nyt tiesin jo mennä kaikki askellajit läpi. Defe tuntui todella jäykältä ja pohdin hetkittäin että tahdittaako se. Ei mitään kovin silmiinpistävää nyökkäystä kuitenkaan. Kaarteissa tuli paremmin esiin. Mutta meidän oman verkan aikana tilanne ei tästä mihinkään muuttunut, joten mainitsin opelle asiasta. Open arvelu oli että alkuviikon hommista jumissa.

Tänään siis keskityttiin ratsun jumppaamiseen. Mentiin aika pitkässä muodossa ja ihan alkuun mentiin hetki käyntiä. Jotain väistöjuttuja ja taivutuksia taidettiin tehdä. Oltaisiinko tässä menty pitkillä sivuilla nenä ja pylly seinälle? Vai myöhemmin ravissa? En muista kaikkea.

Siellä ne peilissä pilkottaa.
Meillä ei ollut kuvaajaa mutta photobombailtiin kaverin videoissa.

Ravissa aloitettiin väistöillä. Sain keventää. Kuvio mukaili KN:n loivia kiemuroita. Mentiin vähän lapa edellä ja kaula kunnolla mutkalla, takasia ulos. Ihan jees. Johonkin väliin tehtiin kolmikaarista ja taas kaarilla sai pullautella takasia ulos. Nyt oikea kierros olikin helpompi vaikka alkuun oli vasen.

Pikselit näkyy.

Laukassa tehtiin myötälaukasta suunnanvaihto vastalaukkaan. Päädyissä reilu taivutus menosuuntaan, pitkillä sivuilla asetus laukan suuntaan. Lopulta pyöräytys takaisin myötälaukkaan ja siitä koko maneesin mitalta 3-kaarista, jossa keskimmäinen kaarre tuli vastalaukassa. Vasen laukka myötälaukkana eli ensimmäinen suunta tuntui helpommalta.

Laatu ei päätä huimaa. Kenotusta silti havaittavissa.
Sekä puutteita kyynärkulmissa.

Jälkimmäisessä eli oikeassa laukassa sain tahattoman vaihdon kun käännettiin suuntaa vastalaukaksi. Apuni vuosivat ja Defe tulkitsi omiaan. Aika pomppuisa vaihto oli. Uudestaan ja loivemmalla reitillä. Nyt säilyi vastalaukka. Aika lyhyt pätkä tätä ja sitten taas 3-kaarista koko maneesin matkalta. Vasemmalle kääntäessä jotenkin jäätyilin eikä meinattu päästä vastalaukkakaarteella uralle asti. Ei tullut rikkoja vaikka välillä laukka rupesi hidastumaankin. Kertaalleen pudottiin raviin open ääniavusta. Ihan aina oma pääni ei meinannut pysyä mukana mitä ollaan tekemässä.

Zoomailu ei parantanut laatua.
Tasaista mutta aavistuksen etupainoisen näköistä.

Kolmikaarisen suorat sivut mentiin laukkasulkua. Siinä sekä joskus aiemminkin tuli sanomista että pitää huolehtia ettei sisäjalkani ole estämässä liikettä. Useasti huomasinkin sisäjalkani puuhailemassa jotain ylimääräisiä ja rentoutin sen hepan lähelle.

Oikeassa laukassa saatiin aika monta sakkokierrosta kaarille kun pullahdeltiin vasemmalta. Sain kuitenkin korjattua kierros kierrokselta paremmin.

Tässä taidettiin hiippailla taustalla.

Loppuun vielä ravailin ohjatusti keventäen. Kolmikaarisia lapa edellä. Nyt rupesi menemään paljon letkeämmin. Alkutunnin tahditustunne meni heti opetuksessa pois. Silti lopussakin oli vielä vähän keskusteltavaa ratsun kanssa asetuksen vaihdoista. Liikkui kuitenkin ihan ok.

Pitkin ohjin loppukäynnit oli edelleen aikamoista matamista. Poistuessani siivosin taas yhden kanssahevosen kasan.

Ongelmia:
jäykin ratsu tähän asti
alassiirtymät yhä herkästi valahtavia
yksi tahaton pomppuvaihto
oli vähän vasemmassa ohjassa kiinni

Parannusta:
ei nykinyt ohjia
parani loppua kohti
säilytti vastalaukat kaarilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora