sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Kisatiimin ensimmäinen estetreeni kavaleteilla

Sunnuntaina oli vihdoin suotuisat keliolosuhteet Turkan kisatiimin ensimmäisille ratsastustreeneille. Viime sunnuntaina kenttä oli liian jäässä ratsastukseen. Viikon sisään oheistreenejä onkin ehtinyt olla jo kolmet!

Ratsukseni sain Ponnen ja oltiin ekassa ryhmässä. 6 ratsukkoa. Lämmintä n. +4°C. Ratapiirros löytyi ryhmästä jo etukäteen. Kavalettitunti luvassa.

Ratapiirros kaapattu netistä.

Ehdin mukaan kasaamaan esteitä, suurin osa oli jo valmiina. Kumisaappaat olivat tähän hyvät. Lopulta piti singahtaa laittamaan hevosta kuntoon. Ponne löytyi onneksi sisältä omasta karsinastaan alatallista mutta ohje oli siirtää se ylätalliin varustamista varten. Harjatessa humma veti karusellia ympäri karsinaa. Kumman kärsivällisesti jaksoin. Olisi pitänyt vain laittaa se kiinni.

Satula, suitset ja suojat. Ohjat kiinni gägin alalenkkeihin, kävi myös käsky. Jostakin syystä olivat isoissa renkaissa. Nyt muistin myös freejumpit.

Alkuun mentiin kentällä askellajit melko itsenäisesti läpi. Ponne eteni ihan hyvin muttei ollut kaikista taipuisin. Hetkiä kulki vähän pyöreämmällä niskalla.

Ainakin yhdessä kulmassa oli vesilätäkkö, sen sai onneksi kierrettyä.

Tänään mentiin enimmäkseen kavalettitehtäviä. Parille vikalle kierrokselle esteet nousivat pystyiksi. Enimmäkseen tultiin oikean reunan kahdeksikkoa. Ensimmäinen kierros ilman kavaletteja vain puomeilla ja miniesteillä. Kaarteissa Ponne vähän kaatui sisään ja monesti laukka jäi vaihtumatta. Mutta alkutunnista yllätti suuresti kun asiaa kummemmin miettimättä pyysin vaihtoa ja Ponne vaihtoi! Etuosa ensin mutta silti! Senja tekee minulle selvästi hyvää tässä enkä ole enää vain himmaamassa aina raviin!

Olikohan ensimmäinen kierros kun piti tulla myös kavaleteille kun Ponne vetäisi niistä ohi. Lähestyminen oli vain aavistuksen huono. Muuten ohjeet olivat että keula kunnolla ylös ja ratsu kevyeksi edestä. En kyllä huomannut että olisi missään vaiheessa ollut raskas ohjille. Kavaleteille vahvat pohkeet. Meni useampi kierros että rupesin saamaan juonesta kiinni. Kertaalleen myös sekosin pasmoissani kokonaan kun olin pidättämässä ja sovittamassa askelta puomille ja ope maiskutti. Jäädyin ja räpellettiin yli miten sattuu.

Loppua kohti tuli parempia kierroksia mutta joukkoon jäi yhä myös vähän epätasaisuuksia. Kun ihan lopuksi tajusin että pidän laukan vain samanlaisena läpi tehtävän niin tuli 90 % hyvä. Vain yksi paikka kavaleteille tuli vähän lähelle.

Kuuden metrin linjat tultiin ehkä kolmesti ja se meni meillä sangen kivasti joka kerta. Eikä tullut hämminkiä kun esteet nousivat.

Ponnen kanssa oli ihan hauskaa muttei ollut erityisen taidokas olo selässä. Kiva tietysti oli että loppua kohti lähti paranemaan kovasti.

Loppuraveissakin Ponne oli vain osan aikaa pyöreänä. Ei siis tainnut olla vieläkään ihan avuilla.

Ohje oli että hoida jalat ja muu, saa jättää sisälle. Ponnella oli siis 4 tunnin huili välissä ja iltapäivästä vielä toinen tunti. Taas jälkihuoltoon meni reilu tunti. Lopulta huuhdoin hepan alatallissa kun ylätallin pesupaikalle tuli haavanhoitoa. Aikamoinen kikkailu oli alatallin pesupaikan käyttö kun siinä on pakkopilttuu eikä mahduttu kunnolla.

Ongelmia:
hyöri hoidettaessa
rapaista
yksi ohimeno kavaleteille
meni hetki että sain vähän Ponnen nappuloista kiinni
meni reilu tunti puhdistaa hevonen ja ravat tunnin jälkeen
alatallin pesupaikka oli hankala

Parannusta:
valoisaa!
vaihtoi laukan pyynnöstä sileällä
parani loppua kohti

Videopätkiä tunnista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora