lauantai 28. marraskuuta 2020

Hallintaa linjoilla

 Lauantaiaamuna oli taas estetunti. Kaunis, selkeä -8°C. Aurinko nousi vasta kun olin jo tallilla. Arvasin oikein eli jatkoin Senjalla. Humma löytyi karsinastaan ja jatkoi tämän jälkeen koulutunnille. Ratsukoita meidän tunnillemme tuli 6 ja maneesissa oli estetunti menossa jo ennen meidän tuntiamme. Esteitä piti silti siirrellä.


Nappasin kuvan ratapiirroksestamme.

Kymmenisen minuuttia tunnin alusta meni tehtävän kasailuun. Useampaa estettä piti siirtää vielä uudestaan kun tulivat toistensa eteen.

Alkuverkassa ope taas patisteli taivuttamaan Senjaa huolellisemmin. Kerta toisensa jälkeen luulin tekeväni jo riittävästi. Vaan ei. Ravia ja laukkaa. Taas vaihdoin näppärästi lennossa. Aika paljon pyörittiin ympyröitä Senjan kanssa. Enemmän takajaloille. Vielä taipuisammaksi. Kuskin oikea jalka rennoksi alas.

Hypyt taidettiin aloittaa heti jumppakavaleteille ja siitä suoralla linjalla pystylle. Senja säätyi oikein kivasti. Väliin otettiin ensin 4 askelta, sitten 3. Oikea kierros tehtävällä oli helpompi, vasemmassa Senja painui seinälle. Tultiin siis molempien puolien kavalettitehtävät ensin erikseen, useamman kerran.

En muista tultiinko pelkkä 15 metrin linjakin ensin erikseen. Ensin 4 askelta väliin, myöhemmin 3.

Siitä sitten ruvettiin pidentämään tehtävää. Samoin loppua kohti jätettiin laukan lyhentämiset pois. Vasemmassa laukassa sisään kavaleteille, 3 askelta väliin. 15 metrin suora kolmella laukalla. Toisen sivun kavalettitehtävä 3 laukalla ja vikalla kierroksella vielä 20,5 metrin linja perään, viidellä. Estekorkeus oli maltillisen pientä. Alle 70 cm luultavasti. En katsonut kovin tarkkaan.

Senja oli kivasti kuulolla ja säätyi hyvin. Jotakin pikkuvikoja tuli matkan varrelle, kuten esim. vasemmassa kierroksessa laukka monesti vaihtui hypyssä vääräksi. Korjasin heti seuraavassa askeleessa takaisin. Hypyissä taisin taas väännellä yläkroppaani välillä mutkalle. Mutta kädet sain rauhoitettua käskystä paremmin aloilleen. Oikea jalka yritti olla alhaalla mutta varmasti nousi.

Open palaute radan jälkeen oli oikein mukavaa kuultavaa. Sanoi jotakin sen suuntaista että olin hyvin kartalla siitä mitä tapahtuu ja osasin tehdä tarvittavat korjaukset ajallaan. Sekä että Senja oli kivasti menossa ja kuulolla. Puhuikohan hallitusta menostakin? En osannut vastata tähän kuin että kiitos, kiva kuulla.

Loppuverkat mentiin osin muiden vielä suorittaessa. Oikeassa kierroksessa oli ahtaampaa mutta sain molemmat suunnat lopulta pyöriteltyä. Taas vasta tässä rupesi olemaan letkeämpää taipumista.

Seuraava kuski ei halunnut vaihtaa satulaa, joten olin nopeasti valmis. Kinusin vielä opelta kotiläksyt. Käski kokeilla sivukierrot ja -taivutukset ja tutkia löytyykö puolieroja. Testasin illalla enkä löytänyt eroja. Yllättävää.

Ongelmia:
vasemmassa laukassa valui seinälle
laukka vaihtui välillä hypyssä vääräksi
saattoi vaihtua muuallakin mutten huomannut
taisin kiertää yläkroppaani
oikea jalkani halusi olla kippuralla

Parannusta:
Senja oli kivasti kuulolla ja säätyi hyvin
kotiläksyissä ei löytynyt mainittavia puolieroja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora