torstai 12. marraskuuta 2020

Ryhmäestepuksuttelua

 Torstaina omalla tunnilla oli esteitä. Haaveilin Senjasta ja se myös tuli. Listan mukaan humman ainoa tunti tänään. Heppa löytyikin vielä tarhasta. Ennen tuntia oli kuivaa, muutama aste lämmintä. Myöhemmin rupesi tihuttamaan.

Ratsun varustamiseen meni taas ties kuinka kauan. Ei onneksi ollut juuri likainen. En tiedä olinko turhan huolellinen vai vaan hidas. Olisin halunnut käydä kurkkimassa edellistä tuntia (ja toista sijaisopea) mutten ehtinyt.

Meille tuli oma torstaiope. Kasattiin 5 estettä. Kentän puolelle 20 metrin linjalle okseri ja pysty. Okserilta toiseen takakulmaan myös kaarevalla linjalla pysty. Sekä toiselle lävistäjälle okseri ja toiselle pitkälle sivulle pysty.

Alkuverkassa piti herätellä heppoja liikkeelle. Senja oli jo valmiiksi hereillä ja oli tänäänkin vähän tavallista virkeämpi. Olisin halunnut taivutella mutta ohje oli tehdä enemmän temponmuutoksia ja spurtata pitkillä sivuilla ravissa ja laukassa eteen. Nämä toimivat ihan kivasti. Hidasti myös, mutta jäi vähän kierroksille.

Verkkahyppyinä tultiin takakulman pystyä ja pitkän sivun pystyä. Ihan ok. Myöhemmin rupesin taas heilumaan omiani kun yritin varmistella vaihtoja. En muista hypättiinkö muita esteitä pohjille.

Päivän rata oli oikein simppeli kokonaisuus, taisi tulla 6 hyppyä. Käskyksi tuli yrittää pitää laukka mahdollisimman samanlaisena radan läpi ja sitä lähdin hakemaan. Ensimmäinen kierros oli n. 50 cm, toinen n. 60 cm. En olisi kaivannutkaan isompia esteitä mutta vielä vähän tarkempi syyni olisi kelvannut.

Ensimmäisellä kierroksella tuli kommentteja pohkeiden käytöstä. Milloin vasenta, milloin oikeaa. Välillä vähän hämmentävästikin. Niinä hetkinä meinasin unohtaa tasaisen laukan rytmin. Linjavälissä mielestäni meinasi karata myös tavoiteltu askelmäärä. Pohdin ensin kuutta mutta puolessa välissä muistin että se olikin 5. Viiteen päästiin molemmilla kerroilla. Viimeiselle kaarevalle linjalle rupesin varmistelemaan vaihtoja mutta se taisi vain huonontaa asiaa.

Toinen kierros oli sangen samanlainen. Yritin taivutella enemmän kaarteisiin ja pitää yhä tasaisen laukan. En muista oliko jotakin kommentoitavaa.

Odotellessa ravailin vähän jo senkin takia etten jäädy. Jälkimmäisen radan jälkeen sai jatkaa loppuraveihin. Vähän suhailin taas ja tuntuu että joku taisi pelätä että ratsastan päälle. Sellaista en kyllä tee. Oikea kierros oli kankeampi mutta loppuverkassa molemmat rupesivat olemaan suht taipuisia. Kielikin oli välillä suussa.

Odotin että pääsen piipertämään tarkkuutta pikkukorkeuksilla mutta tämä oli lopulta itselleni aika turha tunti, varsinkin Senjalla. Joku yllätysratsu olisi voinut olla hauska. Esim. tunnilla ollut Helena näytti yhä tosi kivalta.

Senja ei tosiaan mennyt enää muuta, joten tunnin jälkeen huolellinen hoito pois. Pesupaikoille oli jonoa (3 hevosta riittää jonoon kahdelle paikalle) ja lopulta meni tunti että sain kaiken valmiiksi. Päädyin sitten jäämään katselemaan estevalmennusta ja koin lainelankkukateutta. Sekä erikoisesteitä että lopuksi vähän isompia esteitä. Olisipa meilläkin ollut tiistaina lainelankut! Toki niitä olisi varmaan voinut pyytää.

Ongelmia:
Senja oli tavallista innokkaampi
tuntui vähän turhalta käydä tällä tunnilla

Parannusta:
sama rytmi pysyi aika hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora